Шмигаль припускає перенесення місцевих виборів через коронавірус

15:52, 11.06.2020
Шмигаль припускає перенесення місцевих виборів через коронавірус

Вибори до органів місцевого самоврядування у всій Україні заплановано на 25 жовтня поточного року

Глава уряду Денис Шмигаль оцінив ймовірність перенсення місцевих виборів через ситуацію з коронавірусом, які заплановані на жовтень 2020 року.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це пан Шмигаль сказав у четвер в ході пресконференції з нагоди 100 днів роботи свого уряду.

 

"Поки що кошти на вибори є. Ми плануємо проведення цих виборів. Світ живе в умовах невизначеності з коронавірусом, з коронакризою. Якщо в Україні будуть підстави для запровадження тотального карантинного обмеження, то, напевно, ми будемо вимушені перенести ці вибори. Але поки що ми сподіваємось на те, що будемо управляти адаптивними механізмами цієї хворобою доволі ефективно, і це дасть нам можливість у жовтні провести ці вибори”, – невпевнено повідомив прем'єр-міністр. 

 

Як повідомляла УМ, вибори до органів місцевого самоврядування у всій Україні заплановано на 25 жовтня поточного року.  Тим не менше вже зараз загострилися конфлікти між центральною владою і місцевими елітами, які спричинені майбутньою конкуренцією на виборчих перегонах.

 

Нагадаємо, що у владній команді Зеленського не на жарт стривожені ймовірними результатами осінніх виборів.

 

«Місцеві вибори будуть Сталінградом Зеленського. І якщо Зе програє місцеві вибори, то регіональні князі і мери ще більше посилять позиції», — вважає народна депутатка від «Європейської Солідарності» Вікторія Сюмар.