Мер Черкас позивається до Зеленського через «бандита» за гривню, відео

18:53, 27.05.2020
Мер Черкас позивається до Зеленського через «бандита» за гривню, відео

Анатолій Бондаренко вирішив перевести суперечку з Володимиром Зеленським у юридичну площину. (Фото з ФБ-сторінки Антолія Бондаренка)

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко подав до Печерського районного суду Києва позовну заяву про захист честі та гідності. Відповідачем позивач вказав президента України Володимира Зеленського.

 

Як передає «Україна молода», про позовну заяву повідомив адвокат мера Денис Ципін у своєму відеозверненні.

 

"Ми всі пам'ятаємо, що кілька днів тому президент України Володимир Зеленський назвав Бондаренка "бандитом ". Ось відповідь. Побачимось із президентом України в суді".

 

Згідно з позовною заявою, Бондаренко просить стягнути з Зеленського моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації в розмірі однієї гривні.

 

 

Нагадаємо, під час пресконференції 20 травня Зеленський назвав Бондаренка "бандитом", який вирішив знімати карантин у місті раніше за всю країну, а його дії – популізмом. Президент зазначив, що міський голова має 19 кримінальних проваджень, тож він «за один стіл з ним не сяде».

 

Як повідомляла «УМ», міський голова Черкас відповів Зеленському, що кримінальні справи проти нього відкривали через політичну діяльність. І додав, що президенту і його партії «на місцевих виборах у Черкасах нічого не світить».

 

Перед тим мер Черкас нагадав главі держави про корупційні скандали навколо його оточення й застеріг від тиску на місто, сказавши фразу з відомого фільму про спротив українських моряків анексії Криму: «Черкаси будуть чинити опір».

 

Політичні еліти, вочевидь, завчасно усе більше втягуються у протистояння з прицілом на місцеві вибори: опоненти почали поширювати чорний піар і проти самого Бондаренка. Мовляв, його адвокат Денис Ципін має украй скандальну репутацію і захищав багатьох відомих бандитів у судах.