Аваков розформував відділ поліції у Павлограді через співпрацю зі злочинцями

13:17, 06.06.2020
Аваков розформував відділ поліції у Павлограді через співпрацю зі злочинцями

Керівництво МВС і Нацполіції на чолі з Аваковим прибуло до Павлограда робити "розбір польотів". (Фото МВС)

Павлоградський відділ поліції на Дніпропетровщині розформовано через співпрацю «перевертнів у погонах» із криміналітетом. Відтак, керівництво МВС і Нацполіції оголосили тотальне відпрацювання регіону – перевіряють усі територіальні відділки поліції області.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявили міністр МВС Арсен Аваков і голова Нацполіції Ігор Клименко під час робочої поїздки до Павлограда у суботу.

 

«Внутрішня безпека НПУ, ДБР та СБУ провела слідчі дії. Результат розслідування – співпраця правоохоронців з наркоторговцями та іншими злочинцями. З сьогоднішнього дня ми починаємо тотальне відпрацювання регіону. Йдеться не лише про Павлоградський відділ поліції, але й про інші правоохоронні органи області. Саме тому, на цю проблему ми будемо дивитись дуже комплексно – на взаємодію з усіма органами влади та між собою. Мене принципово не влаштовує розповсюдження наркотиків, як у всій Дніпропетровській області, так і в Павлоградському районі», - підкреслив Арсен Аваков.

 

Міністр наголосив, що його заступник міністра Олександр Гогілашвілі окремо координуватиме питання боротьби з наркозлочинністю в області.

 

 

Голова Нацполіції Ігор Клименко прийняв рішення про переформатування Павлоградського відділу поліції, разом з чотирма підрозділами, що до нього входять.

 

«Окрім розформування Павлоградського відділу поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади та особи, які проходять по базі внутрішньої  безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% керівних посад», - сказав Клименко.

 

Наразі всіх працівників відділу вивели за штат. Тимчасовим керівником відділку призначено начальника Департаменту внутрішньої безпеки Ігоря Мартищука.

 

За рішенням голови НПУ, обов’язкову перевірку та переатестацію пройдутьблизько 500 працівників Павлоградського відділу та його чотирьох підрозділів.

 

Заступник голови Нацполіції Вадим Троян очолить оперативний штаб, який проведе профілактичні заходи по відпрацюванню злочинності у регіоні.

 

"Вже наступного тижня планується посилити добові наряди та оперативні підрозділи, крім того, ввести посилене патрулювання. Будуть розгорнуті додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости. Окремо будуть проведені слідчі та розшукові дії, виявлятимуть осіб, які налагодили незаконне постачання зброї та боєприпасів. Особливо пильну увагу приділлять боротьбі з наркозлочинністю", - сказав Троян.

 

Як повідомляла «УМ», 4 червня працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, ДБР та СБУ припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції. Затримано сімох "перевертнів у погонах". 

 

«Правопохоронці», зокрема, залякували й катували підозрюваних для отримання "потрібних" показань, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення і швидкого розслідування неіснуючих злочинів.

 

Напередодні, під час доповіді у Раді Арсен Аваков відмовився вибачитися за злочини, скоєні його підлеглими – згвалтування і вбивства.  Тоді як вранці 5 червня під будівлею Верховної Ради тривав  мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.