У Павлограді затримали сімох «перевертнів» з поліції, фото

14:35, 05.06.2020

Начальник міськвідділу поліції у Павлограді разом з підлеглими фальсифікував матеріали кримінальних проваджень, щоб наростити показники оперативно-розшукової діяльності.

 

Як інформує «Україна молода», прозатримання банди «перевертнів у погонах» повідомляють у СБУ, ДБР та прокуратурі Дніпропетровщини.

 

“За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції спільно з підлеглими вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності. Для цього вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень", - йдеться у повідомленні.

 

 

Так, зловмисники залякували та катували підозрюваних для отримання «необхідних» показів, фабрикували "докази" для подальшого виявлення та швидкого розслідування неіснуючих злочинів.

 

Зокрема, протягом 2019-2020 років правоохоронці змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю та ін.), залякуючи та катуючи. За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини. У подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

 

 

Під час більш ніж 20 обшуків працівники спецслужби вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби катування та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність службовців поліції.

 

 

У межах кримінального провадження, порушеного за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 365, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, правоохоронці затримали 7 учасників злочинної організації, у тому числі начальника Павлоградського відділу поліції.

 

Наразі встановлюються всі учасники протиправної діяльності та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу затриманим.

 

Тривають невідкладні слідчі дії.

 

До Голосіївського районного суду міста Києва подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.