Стоп реванш: під вікнами Зеленського провели акцію протесту, фото

19:42, 24.05.2020
Стоп реванш: під вікнами Зеленського провели акцію протесту, фото

Учасники акції "Стоп реванш" розклеїли листівки про Зеленського на паркані багатоповерхівки по Грушевського, 9а.

Учасники всеукраїнської акції протесту «Рік Зеленського - рік реваншу», після мітингу на Майдані Незалежності, пройшли центром Києва співаючи патріотичних пісень і завершили акцію вже під вікнами багатоповерхівки, в одній з квартир якої нібито проживає президент Зеленський.

 

Вигукуючи гасла «Стоп реванш!», «Єрмака у відставку!» і «Слава Україні!» активісти обклеїли паркан навколо будівлі листівками «Національного корпусу» відповідного змісту із зображенням Зеленського та запалили фаєри. За адресою, вул. Грушевського, 9а, де розташований скандально відомий будинок, зібралося кілька тисяч людей.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на дописи активістів у соцмережах у неділю.

 

 

Учасники акції протесту також озвучили свої вимоги до влади і заспівали гімн України. Крім національної символіки, учасники тримали прапори політичних партій "Національний корпус", "Демократична сокира", ВО "Свобода" і ГО "Справа громад".

 

 

Серед вимог учасників акції: припинити "політику капітуляції на умовах Кремля", звільнити безпідставно утримуваних майданівців, добровольців, волонтерів, припинити "наступ на українську мову" та дотримуватися мовного законодавства, відновити динамічне зближення України з НАТО і ЄС, звільнення і покарання для керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

 

Пізніше поліція Києва повідомила, що в ході масових заходів у центрі Києва в неділю порушень громадського порядку не зафіксовано.

 

 

Громадська організація «Рух Опору Капітуляції», яка організувала всеукраїнську акцію протесту «Рік Зеленського - рік реваншу» зазначає: «Після великої перерви ми знову повертаємось на великі вулиці. Якраз наступають роковини… себто річниця правління Володимира Зеленського. Весна прийшла знову, але сидять чомусь тільки ветерани, патріоти і Аваков (у міністерському кріслі). А у карантині влада знову розслабилася і почуває себе спокійніше, коли люди не можуть збиратися більш ніж по двоє. Час додати весняного настрою. Дамо свою оцінку першому (і єдиному?) року правління Зеленського».

 

 

І додають: «Дамо оцінку йому, його міністрам, його Єрмаку, його олігархам, його реваншистам, його корупції, його «реформам», його владі. Зеленський став монархом у демократичній країні. Йому належить і виконавча, і законодавча, і судова гілки влади. Він ставить міністрів та прокурорів, призначає силовиків та директорів. Він і відповість за них усіх».

 

Як повідомляла «УМ», 24 травня в багатьох містах України громадська організація "Рух Опору Капітуляції" організувала всеукраїнську акцію протесту "Рік Зеленського - рік реваншу".

 

Напередодні Національний Корпус влаштував акцію протесту під офісом лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука. Активісти вимагають від Мін’юсту звернутися з позовом до суду по факту вчинення партією ОПЗЖ державної зради та вимагають від СБУ розпочати провадження проти очільників цієї антиукраїнської сили. Відповідні документи були подані до СБУ та Мін’юсту лідером Нацкорпусу Андрієм Білецьким.