Зеленський прогнозує «пригоди і вироки» для Порошенка

12:26, 20.05.2020
Зеленський прогнозує «пригоди і вироки» для Порошенка

Володимир Зеленський прогнозує кримінальне покарання для свого попередника Петра Порошенка. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що справою плівок Деркача, які начебто вказують на те, що колишній віцепрезидент США Джо Байден чинив вплив на п'ятого президента Петра Порошенка, мають займатися правоохоронні органи.

 

Утім, він не втримався від того, щоб не спрогнозувати, випереджаючи слідчих і суддів, що «представників попередньої влади чекає багато різних вироків та пригод».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Зеленський сказав під час прес-конференції у Маріїнському парку, приуроченої до першої річниці його інаугурації в середу, 20 травня.

 

"Що стосується вироку пану Порошенку - я впевнений в цьому і впевнений в тому, що все це ще попереду. Я думаю, вони так керували державою, що їх чекає дуже багато різних пригод і різних вироків", - сказав президент.

 

Після чого одразу виправився і заявив, що  це справа українських судів.

 

«Про Порошенка, Байдена да, я чув. Я прокоментую, я кажу, що це не останній дзвінок, який побачать українці, побачать громадяни. Реагувати повинна прокуратура, правоохоронні органи. І я знаю, що генеральний прокурор України ще вчора зареєструвала кримінальне провадження через депутата Деркача, мені здається. Будуть розслідувати. Я знаю, що це може бути сприйняте як державна зрада, кваліфікувати цю кримінальну справу. Це до правоохоронців», - додав глава держави.

 

Нагадаємо, що рік тому, у квітні 2019 року під час передвиборчих дебатів Зеленський заявив Порошенку: "Я не ваш опонент, я ваш вирок".

 

Як повідомляла «УМ», 19 травня позафракціний нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віце-президента США Джозефа Байдена (який нині планує брати участь у президентських виборах у США) на п'ятого президента України Петра Порошенка.

 

У свою чергу в "Європейській солідарності" заявили, що оприлюднені аудіофрагменти Деркача "сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію".

 

У Порошенка додали, що одним із завдань  Деркача "є лобіювання інтересів олігарха Коломойського", мовляв, "очевидно Приватбанк – це винагорода за участь у цій російській провокації".

 

Зауважимо, що багатьом відомим журналістам та низці українських ЗМІ, серед яких і "Україна молода", відмовили в акредитації на пресконференцію Зеленського. Тоді як акредитацію отримало скандальне видання Шарія, а також Дмитро Гордон, який днями збурив громадське суспільство своїм інтерв’ю із терористом Ігорем Гіркіним.