Путін міг заразитися коронавірусом від лікаря Проценко, фото

18:03, 31.03.2020
Путін міг заразитися коронавірусом від лікаря Проценко, фото

Володимир Путін і Денис Проценко тісно контактували у лікарні "Комунарка".

Керівник лікарні у Підмосков’ї Денис Проценко міг випадково інфікувати коронавірусом президента Росії Володимира Путіна, який відвідував цю лікарню, більш відому, як  «Комунарка» і особисто спілкувався з головним лікарем тиждень тому.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок.

 

Адже стало відомо, що лікар Денис Проценко інфікований COVID-19. Зрозуміло, що він заразився від когось із пацієнтів, адже у «Комунарці» приймають саме хворих на коронавірус.

 

 

Наразі стан лікаря Проценка задовільний, він перебуває на лікуванні в своїй же лікарні.

 

Зауважимо, що 24 березня Путін відвідував цей медичний заклад і спілкувався з Проценко.

 

 

Інкубаційний період COVID-19, за різними дослідженням, може становити від 14 до 27 днів. Людина може заразити іншу і до того, як у неї з'являться симтоми.

 

Прессекретар Путіна відреагував про припущення преси щодо можливого інфікування Путіна і  заявив: «Він (президент РФ – ред.) тестується регулярно. Все нормально».

 

До речі, 27 березня у Кремлі підтвердили, що один співробітник адміністрації президента РФ заразився коронавірусом. Прессекретар Путіна тоді також говорив, що сам президент РФ здоровий, у нього немає жодних симптомів коронавірусу.

 

Загалом у Росії станом на ранок 31 березня зареєстровано 2337 випадків коронавірусної інфекції в 73 регіонах. Майже дві третини випадків припадають на Москву і Підмосков’я!

 

Лише за останню добу з 30 по 31 березня в Росії зареєстрували 500 нових випадків інфікування коронавірусом в 24 регіонах.

 

Ще 25 березня Путін оголосив неробочим тиждень з 30 березня до 5 квітня, щоб попередити поширення вірусу.

 

30 березня мер Москви Сергій Собянін підписав указ про додаткові карантинні заходи, згідно з якими жителі Москви і Підмосков'я можуть виходити на вулицю тільки за спецперепустками.