Заступник голови Харківської облради Скоробагач захворів на коронавірус

12:29, 24.03.2020
Заступник голови Харківської облради Скоробагач захворів на коронавірус

Найближчим часом мають закупити ще 20 апаратів штучної вентиляції легенів та засоби індивідуального захисту для лікарів.

У заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача підтверджено Covid-19.

 

Про це у понеділок, 23 березня, повідомила його прессекретарка Вікторія Петрухіна.

 

“Тест на Covid-19 позитивний. Наразі Володимир Скоробагач перебуває на лікуванні, як і його дружина. Йому діагностували пневмонію як ускладнення”, – сказала речниця посадовця.

 

У дружини Скоробагача, яка нещодавно повернулася з Франції та перебувала в Києві, 20 березня було підтверджено COVID-19. Увечері того самого дня Скоробагачу, який перебував на самоізоляції в Києві з 16 березня, стало гірше і його госпіталізували.

 

Нині чиновник перебуває в лікарні разом із дружиною. Йому вже діагностували пневмонію як ускладнення.

 

Тим часом п'ять апаратів штучної вентиляції легенів придбали для харківських лікарень. Натепер їх у місті 163. Крім того, планують купити ще зо два десятки такого медичного обладнання.

 

 "Ці п’ять швейцарських апаратів — останнього зразка, - повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова - Рубан. - До комплекту обладнання входять власне апарат, монітор, стійка, візок, видатковий матеріал. Обладнання встановлять у п’яти міських лікарнях, у тому числі, клінічній лікарні №13, клінічній багатопрофільній лікарні №17, багатопрофільній лікарні №18, клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги і у міському перинатальному центрі".


"Це апарати високого класу. Якщо буде так, як сьогодні, то це буде більш, ніж потрібно. А скільки, не дай Боже, захворіє, а скільки привезли цю інфекцію. Ми ще не розуміємо цього. Пройде час, 10 днів, і ми будемо розуміти цю потребу", – каже Світлана Горбунова-Рубан, заступниця міського голови Харкова.

 

Найближчим часом мають закупити ще 20 апаратів штучної вентиляції легенів та засоби індивідуального захисту для лікарів. На це виділили 40 млн гривень з резервного фонду Харкова. 

 

"Ми лікуємо у цілому організм людини, - повідомив директор Департаменту здоров’я Юрій Сороколат. - Все, що робимо, спрямоване на одужання пацієнта. За даними ВООЗ, європейських лікувальних установ, всі тяжкохворі люди, крім того, що були інфіковані на коронавірус, мали два-три супутніх захворювання серцево-судинної системи, хронічні захворювання органів дихання, сечостатевої системи, цукровий діабет".

 

Ще два апарати ШВЛ власним коштом придбала для відомчої клініки регіональна філія «Південної залізниці». Як повідомила пресслужба підприємства, прилади вже встановлені і готові до роботи.