Групу «Демплатформа» формують не задоволені переговорами в Мінську «слуги народу»

17:57, 21.03.2020
Групу «Демплатформа» формують не задоволені переговорами в Мінську «слуги народу»

Чи почує президент Зеленський окремих "слуг народу"?

Народні депутати від “Слуги народу”, які виступають проти створення Консультативної ради в рамках Тристоронньої контактної групи, формують депутатську групу "Демократична платформа". Зараз парламентарі працюють над зверненням до президента.

 

Про це розповіли учасники ініціативної групи LB.ua.

 

"Це неформалізована група депутатів. Я б сказав, що це патріотичне крило нашої фракції, каталізатором для якого стала новина про Консультативну раду, про яку ми дізналися, на жаль, від ЗМІ. Звичайно, ми не плануємо кудись виходити (з фракції, - ред.). Люди об'єдналися навколо цінностей і червоних ліній. Це як на Майдані було - ніхто цим не керує, ніхто не змушує і не впливає на нашу групу і на наші рішення. Це об'єднання навколо принципів", - розповів LB.ua нардеп Єгор Чернєв - голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО.

 

Наразі група готує звернення до президента, в якому планує закликати Банкову відмовитися від ідеї створення Консультативної ради на переговорах у Мінську. Депутати не планують публікувати свої пропозиції щодо ТКГ, як це було у випадку з першим зверненням.

 

"Ми підпишемо "живими підписами" і підемо на зустріч з цією декларацією", - розповів один з учасників групи. За його словами, планується зібрати близько 30 підписів.

 

"Це фактично пропозиції з нашого боку, тому що ми зустрічалися з Єрмаком, вислухали його позицію і вважаємо, що Консультативна рада - це небезпечні поступки Російській Федерації. Наше завдання - достукатися до президента, зустрітися з ним, донести до нього свою позицію, щоб не було скоєно помилок у Мінську", - зазначив Чернєв.

 

Нагадаємо, учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі 11 березня в Мінську домовилися створити так звану Консультативну раду у складі політичної підгрупи.

 

До складу Консультативної ради з правом вирішального голосу увійдуть 10 представників від України, 10 - від окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

 

Рішення Ради є рекомендаційними.

 

Як повідомляла "УМ", частина "Слуги народу" відразу ж після публікації протоколу засідання ТКГ виступила проти створення Консультативної ради з ОРДЛО.