Шмигаль хоче подавати воду в Крим

09:19, 06.03.2020
Шмигаль хоче подавати воду в Крим

Питання подачі української води до Криму стає предметом політичних торгів.

Новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим — це Україна.

 

Про це Денис Шмигаль заявив в ефірі програми «Право на владу» в ніч на п’ятницю.

 

«Питання подавання води в окупований Крим — це не питання торгівлі з окупантом, це не  питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму. Неподача туди води призведе до гуманітарної катастрофи... Там живуть українці, ми не перекриємо воду для українців», - вважає очільник Кабміну.

 

Шмигаль додав, що Крим - це Україна, а окупант не може нести відповідальність за українців, які там живуть.

 

Після етеру Денис Шмигаль опублікував допис в Facebook, де підкорегував свою позицію і зазначив, що «уряд України не може подавати воду в окупований Росією Крим до деокупаціі півострова та повернення його до складу України».

 

Як повідомляла «УМ», раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія викликав обурення громадськості своє заявою про те, що він погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.

 

Новопризначений голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що питання подачі Україною води в окупований Росією Крим на переговорах ніколи не піднімалося.

 

Водночас 4 лютого постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявив: «Жодної води до деокупації».

 

Коментуючи заяву Арахамії, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії півмільйона кримських татар.

 

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Крим не може бути об'єктом будь-якого «розміну», в тому числі заради подачі води на півострів з боку України.