Україна не відновлятиме водопостачання до окупованого Криму

12:07, 05.02.2020
Україна не відновлятиме водопостачання до окупованого Криму

4 лютого постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич заперечив заяви ЗМІ про можливість Україною відновлення поставок води по Північно-Кримському каналу до деокупації.

 

Про це постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич написав Facebook.

 

"Ніхто ні про яке відновлення водопостачання не говорить, вода з каналу піде до Криму тільки після деокупації. Ніякої води до деокупації", - заявив представник президента у АРК, коментуючи інформацію ЗМІ про ймовірність відновлення поставок води до Криму.

 

Він повідомив, що 11-12 лютого відбудеться иїзне засідання комітету Верховної Ради України з прав людини в Херсонській області з питань Криму і Севастополя.

 

"В ході цього візиту заплановано візит на КПВВ "Каланчак" і логічно під час цього візиту відвідати також дамбу перекритої ділянки Північно-Кримського каналу, оскільки дамба знаходиться в безпосередній близькості до КПВВ. Ніхто ні про яке відновлення водопостачання не говорить, вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації. Жодної води до деокупації", - підкреслив Кориневич.

 

Він додав, що виїзне засідання Комітету ніяк не пов‘язане з питанням водопостачання, а має на меті ознайомлення з ситуацією біля адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим.

.

Кориневич назвав спекуляціями повідомлення про ймовірне відновлення постачань води в анексований Крим та інформацію, що засідання комітетів Херсонської області нібито пов'язане з цим.


Нагадаємо, 4 лютого з'явилась інформація, що 11-12 лютого на дамбу біля смт. Чаплинка Херсонської області вирушає комісія оглядати Північно-Кримський канал і вирішувати питання відновлення постачання води до Криму.

 

Таку інформацію оприлюднив засновник та екскомандир полку "Азов", підполковник Національної гвардії України. Лідер політичної партії "Національний корпус" Андрій Білецький