Байден зазнав провалу на попередніх виборах у США

10:26, 12.02.2020
Байден зазнав провалу на попередніх виборах у США

Колишній віцепрезидент США Джо Байден зайняв лише п’яте місце на праймеріз у Нью-Гемпширі – це вже другий провальний результат найбільш проукраїнського кандидата у президентській кампанії.

 

Про це йдеться у статті "Кінець Джо Байдена: як найбільш проукраїнський кандидат провалює вибори у США".

 

"Байден з тріском провалив обидва перших голосування представників Демократичної партії - спочатку кокуси в Айові, а тепер ще й праймеріз у Нью-Гемпширі. У першому штаті він виявився на 4 місці, у другому - впав на п’яте, хоча зовсім нещодавно мав високі шанси у тамтешніх опитуваннях!" - йдеться у статті.

 

Водночас зазначається, що викреслювати ім’я Байдена з перегонів - передчасно.

 

Згадані два штати не є ключовими для Байдена, хоча в його штабі і не очікували аж настільки провальних результатів.

 

"Настільки провальні результати стали холодним душем для кандидата і його команди, якій довелося переконувати знервованих донорів у тому, що Байден відіграється на наступних праймеріз" - зазначається у статті.

 

Нагадаємо, на попередньому голосуванні у Нью-Гемпширі перемогу здобув сенатор Берні Сандерс.

 

Як повідомляла УМ, на позиції Джо Байдена, який вважається головним фаворитом на праймеріз, наступають сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс та сенаторка від штату Массачусетс Елізабет Уоррен. Участь Майкла Блумберга у виборчій кампанії може кардинально змінити хід передвиборчої боротьби у партії. 

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що не потребує допомоги України для перемоги на президентських виборах у 2020 році : "Чи потрібна нам допомога (України, – ред.), щоб перемогти сонного Джо Байдена? Я так не думаю!", - сказав Трамп.