Мільярдер та колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг кинув виклик Дональду Трампу на виборах

26.11.2019
Мільярдер та колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг кинув виклик Дональду Трампу на виборах

Майклу Блумбергу — 77 років, але він готовий поборотися за крісло президента.

У чинного президента США Дональда Трампа є підстави хвилюватися, і не лише через можливий імпічмент.
 
 
Американський мільярдер та колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг офіційно заявив, що балотуватиметься на посаду президента США від Демократичної партії.
 
 
«Я йду в президенти, щоб перемогти Трампа і відновити Америку», — написав Блумберг на сайті своєї передвиборчої кампанії.
 
«Ми не можемо дозволити собі ще чотири роки необачності президента Трампа і його неетичних дій. Він становить собою екзистенційну загрозу нашій країні та нашим цінностям. Якщо він виграє ще один термін на посаді, ми можемо ніколи не відновитися від заподіяної шкоди», — наголосив Блумберг. І додав, що ніхто, окрім нього, не здатний перемогти чинного президента.
 
Майкл Блумберг заявив про свої плани балотуватися лише за 10 тижнів до праймеріз всередині партії. Він став членом Демократичної партії лише минулого року.
 
Ексмер Нью-Йорка зареєструвався для участі у праймеріз демократів у штаті Алабама 8 листопада. Внутрішньопартійні вибори у цьому штаті відбудуться 3 березня, інформує агенція «Ассошiейтед пресс».
 
За даними видання «Форбс», у минулому році 77-річний Майкл Блумберг посів 11-ту сходинку в переліку найбагатших людей світу. Його статки оцінюють у близько 50 мільярдів доларів. Трамп, наприклад, посідає у списку багатіїв 259-те місце зі статками в три мільярди доларів.
 
Уже зараз Блумберг заявив, що витратить на передвиборчу кампанію в наступному році близько 150 мільйонів доларів, зокрема, 100 мільйонів доларів — на інтернет-рекламу, яка буде спрямована проти Трампа. Він не уточнив, скільки загалом готовий витратити коштів на свої президентські амбіції. Але це буде «все, що треба, аби перемогти Трампа», додав його радник Говард Вольфсон.
 
Вольфсон також заявив, що Блумберг вважає нинішнього президента США Дональда Трампа «без­прецедентною загрозою» для американського народу, яка має бути переможена. Він також уточнив, що Блумберг не візьме жодних пожертв для проведення своєї передвиборчої кампанії та не отримуватиме зарплатню, якщо переможе на виборах.
 
Перегони всередині Демократичної партії США за право бути кандидатом від партії на президентських виборах 2020 року вступають у вирішальну стадію.
 
На позиції Джо Байдена, який вважається головним фаворитом на праймеріз, наступають сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс та сенаторка від штату Массачусетс Елізабет Уоррен. Участь Майкла Блумберга у виборчій кампанії може кардинально змінити хід передвиборчої боротьби у партії.