Поліція затримала підозрюваних в убивстві Аміни Окуєвої – Аваков

08:18, 13.01.2020
Поліція затримала підозрюваних в убивстві Аміни Окуєвої – Аваков

У неділю, 12 січня, поліція затримала групу кілерів, підозрюваних у низці вбивств, у тому числі – в убивстві української чеченської активістки, учасниці АТО Аміни Окуєвої 2017 року.

 

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

“У 2017 році група невідомих розстріляла машину Осмаєва та Окуєвої на залізничному переїзді під Києвом. Осмаєв був поранений, була убита Аміна Окуєва… Автоматична зброя була кинута кілерами на місці. (…)
Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств… і в тому числі – в убивстві Аміни”, – написав Аваков у соцмережі 12 січня.

“ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутій на місці злочину зброї. Йдуть слідчі дії”, – зазначив міністр.

 

Повідомлення Авакова, до якого долучено відео й фото із затримання чоловіка в чорній куртці й спортивних штанях бійцями підрозділу поліції КОРД, продублював на сайті і в фейсбуці департамент комунікації МВС України.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, члени злочинної групи обгрунтовано підозрюються у серії тяжких злочинів, зокрема вбивств. А затриманий 12 січня – нібито організатор замахів на подружжя Окуєвої і Осмаєва.

 

“До складу групи загалом входило сім осіб, частину із них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом вказаної злочинної групи”, – повідомив Ігор Клименко.

 

Як повідомляла «УМ», ввечері 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.

 

Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2". Це вже не перший раз, коли на Окуєву та її чоловіка вчиняли напад.

 

 

1 червня 2017 року у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва. На їхню думку, напад здійснив досвідчений кілер, якого готували в ФСБ або ГРУ РФ.