Аміна Окуєва розповіла як підстрелила кілера-боягуза (відео)

11:06, 02.06.2017
Аміна Окуєва розповіла як підстрелила кілера-боягуза (відео)

Аміна Окуєва зупинила кілера із нагородного пістолета МВС.

Найманий вбивця вже після перших кульових влучень в нього, заволав, що здається одразу під час невдалого нападу на колишніх бійців добовольчого батальйону «Київ-2» Адама Осмаєва і його дружину Аміну Акуєву, який стався на столичному Подолі у четвер вечері.

 

Про це розповіла сама Аміна Окуєва, яка підстрелила нападника зі свого нагородного пістолета.

 

"Це все було автоматично, просто як одна мить: почали стріляти, не по мені. Відразу ж я вихопила пістолет", - розповіла пані Окуєва подробиці про напад Еспресо.TV.

 

За її словами, вона завжди носить з собою кровоспинний Celox, що допомогло їй надати першу медичну допомогу чоловікові. При цьому, вона додала, що помітила тільки одне поранення у чоловіка.

 

На думку Окуєвої, нападник виявився боягузом і після перших її влучень закричав, що здається.

 

"Він послався на одного відомого в Україні журналіста, сказав, що йому порекомендували мене з Шустер.Live. Оскільки єдиний мій знайомий звідти - це Олексій Стукало, раніше він був гостьовим редактором, – я написала йому смс і попросила підтвердити, і він підтвердив. Потім були інтуїтивні моменти і підозри, я ще раз написала Олексію, щоб він пояснив, звідки вони знайомі ", - розповіла жінка, яка воювала за Україну на Донбасі, а нині займається волонтерською діяльністю.

 

Окуєва сказала, що це була вже четверта зустріч з нападником, який втирався у довіру.

 

"Він так красиво все розписував, що французька редакція хоче зробити цикл інтерв'ю з нами через те, що у Франції прийшли нові політичні сили. Ми якось повелися. Це була наша помилка, не можна розслаблятися", - вважає пані Окуєва. І додає, що нападник викликав деякі сумніви.

 

"Але він справляв враження європейської людини, інтелігентної. Дуже добре говорив російською, що мене здивувало. У нього був невеликий іноземний акцент, він пояснив це навчанням в Петербурзі, де здобув журналістську освіту", - сказала вона.

 

Окуєва також розповіла, що пістолет він дістав з коробки: "Сказав, що це подарунок від редакції, що нам сподобається. Він відкрив коробку, я побачила, що Glok(пістолет), а він витягнув його і відкрив вогонь по Адаму".

 

Вона уточнила, що вона і Осмаєв сиділи на задньому сидінні, а нападник - на передньому.

 

Наразі відомо, що у поарненого Осмаєва переламана ключиця, пробиті легені, також в його хребті застрягли кулі. Тоді як у нападника 4 кульових поранення і видалена частина легень. 

 

 

Як повідомляла «УМ», кілер намагався вбити колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва в автомобілі на вулиці Кирилівській, що на київському Подолі  о 16:49.

 

Правоохоронці розглядають як основну версію вчинення злочину "патріотичну позицію подружжя". У кілера знайшли документи громадянина України Олександра Дакара. Правоохоронці наразі перевіряють їхню справжність.

 

Нагадаємо, Аміна Окуєва і Адам Осмаєв – подружжя чеченців, які різко опозиційно ставляться до режиму Рамзана Кадирова, через що змушені були емігрувати з путінської Росії до України.

 

Російські слідчі підозрювали Адама Осмаєва у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна. У лютому 2012 року Осмаєв був затриманий за підозрою в скоєння вибуху в квартирі в Одесі.

 

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила призупинити процес екстрадиції. Осмаєв також просив політичного притулку в Україні, проте отримав відмову в часи Януковича.

 

Наприкінці серпня 2014 Генпрокуратура скасувала своє рішення про екстрадицію Осмаєва в Росію.

 

Після революції гідності Окуєва і Осмаєв записалися у добровольці і пішли воювати із російськими окупантами на Донбасі.