Посол США Тейлор: Аваков не має впевненості щодо справи Шеремета

17:14, 26.12.2019
Посол США Тейлор: Аваков не має впевненості щодо справи Шеремета

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся по допомогу до кількох країн для розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

 

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час спілкування із журналістами в Києві.

 

"Аваков провів дуже детальний брифінг для нас, закордонних послів. Але водночас я читаю, що пише українська преса, і чудово розумію, що є питання. Аваков запитав кілька держав-партнерів про допомогу (у розслідуванні. - Ред.). І мені відомо, що кілька з них зараз вивчають, чим би ми могли допомогти", - сказав Тейлор.

 

Дипломат заявив, що не впевнений у тому, що Аваков особисто переконаний у провині тих, кому висунули офіційні звинувачення у вбивстві Шеремета.

 

"Він не повідомив нас про свої висновки, але він сказав, що попереду "багато роботи". Тому я справді не думаю, що і він сам переконаний", - додав Тейлор.

 

Як повідомляла УМ,  правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. 

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

Пізніше Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку.

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

А Юлія Кузьменко подала в суд на МВС