World Press Photo 2024: українська фотожурналістка Юлія Кочетова здобула перемогу на престижному конкурсі, фото

12:12, 04.04.2024
World Press Photo 2024: українська фотожурналістка Юлія Кочетова здобула перемогу на престижному конкурсі, фото

Роботи української фотографки увійшли до списку World Press Photo 2024 (автопортрет у Краматорську Донецької області 25 лютого 2022 року. Фотопроєкт Юлії Кочетової War is personal) (Фото: worldpressphoto.org)

На конкурсі «World Press Photo 2024» в європейському регіоні за проєкт "Війна — це особисте", який документує війну росії проти України отримала нагороду українська фотожурналістка Юлія Кочетова.

 

Її робота поєднує фотографії, листування, малюнки та аудіо, емоційно й виразно розповідаючи про трагедію українського народу.

 

Як інформує УМ, про це повідомило World Press Photo.

 

Музику для проєкту створила українська діджейка Дарія Коломиєць, а ілюстрації - Олександр Комʼяхов (переглянути цей проєкт можна тут).

 

Журі конкурсу відзначило інноваційний підхід Юлії Кочетової та емоційну силу її роботи:

 

"Особливо привернуло увагу захоплююче використання аудіо та ілюстрацій, зокрема в поетичному щоденнику й аудіозаписах. Це надало роботі кінематографічної якості".

 

 

«Я присвячую цю нагороду моїм людям, які щодня борються. Я присвячую її українським фотографам і фотографкам. Я присвячую її також жінкам в індустрії», — сказала Юлія Кочетова..

 

Окрім Юлії Кочетової, нагороду World Press Photo 2024 в європейському регіоні отримала німецька фотографиня Йоганна Марія Фріц за фоторепортаж («Каховська дамба: Повінь у зоні бойових дій») про повінь на Херсонщині, спричинену підривом Каховської ГЕС росіянами.

 

 

Як повідомляла УМ, «Бунт» фотографів: УАПФ проти участі росіянки Гельман у журі World Press Photo 2024.