Актор Василь Кухарський помер від бойових поранень у Києві

23:30, 07.12.2023
Актор Василь Кухарський помер від бойових поранень у Києві

«Максим Оса та золото Песиголовця» став першим фільмом, де Василь Кухарський зіграв головну роль. (facebook.com/TeatrnaPodoli)

Актор Василь Кухарський, який зіграв головну роль у фільмі «Максим Оса та золото Песиголовця» помер після важких бойових поранень в лікарні Києва у четвер, 7 грудня.

 

Актору і воїну було 42 роки. Він долучився до ЗСУ з перших днів повномасштабного вторгнення.

 

Як повідомляє «УМ», про важку втрату повідомила дружина захисника Наталка Гордій-Кухарська у соцмережах.

 

«Сьогодні пішов на Небеса мій прекрасний чоловік, справжній воїн, мужній козак, талановитий актор, такий тато, про якого можна просто мріяти - Василь Кухарський. Любий і рідний, миленький котєтко - лети високо. І будь поруч завжди», - написала вона.

 

Тоді як Театр на Подолі поінформував у соцмережах: «Не стало Василя Кухарського. Він так і не зміг повернутися до життя. Дату прощання повідомимо згодом».

 

 

Зазначимо, що ще у вересні режисер Олесь Санін повідомив, що Кухарського тяжко поранили в бою і він перебуває в київській лікарні. 2 грудня актору виповнилося 42 роки. Лікарі понад два місяці боролися за його життя... 

 

Кухарський з 2008 року був актором Київського академічного драматичного театру на Подолі.

 

«Максим Оса та золото Песиголовця» став першим фільмом, де Кухарський зіграв головну роль. Це перша в Україні кінострічка, створена за коміксом, її знімали майже 10 років.

 

Як повідомляла «УМ», новий фільм «Довбуш» режисера Олеся Саніна - найдорожча українська стрічка за всю історію Незалежності.