Кошти з розпродажу книжок Вікторії Амеліної підуть на фестиваль

10:44, 04.07.2023
Кошти з розпродажу книжок Вікторії Амеліної підуть на фестиваль

Вікторія Амеліна була 27 червня у піца-барі Ria Lounge із делегацією з Колумбії, (Фото з відкритих джерел)

Розпродаж примірників книжки відомої письменниці Вікторії Амеліної, яка загинула від російського ракетного удару по Краматорську 27 червня влаштували в Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомила у Фейсбуці Юлія Орлова, гендиректорка видавництва Vivat, у якому в 2015 році вийшла книжка Амеліної «Синдром листопаду».

 

«Зараз у нас залишилося 390 примірників її чудової книжки. Раніше вона коштувала 80 гривень, але я прийняла рішення підвищити ціну до 200 гривень задля того, щоб абсолютно всі кошти з продажу передати ГО «Нью-Йоркський літературний фестиваль», який Віка заснувала і яким жила. І щоб цих грошей вийшло більше», - написала Орлова.

 

«Ми втратили неймовірну дівчинку – талановиту, сміливу, сильну духом. Дівчинку, яка зробила і могла зробити ще так багато хорошого для нашої країни. Тепер – це наша робота. Тому, друзі, давайте разом продовжимо життя Нью-Йоркського літературного фестивалю! Заради Віки», - додала видавчиня.

 

Про смерть Вікторії Амеліної, письменниці й громадської діячки родом зі Львова, стало відомо пізно ввечері 2 липня. Жінці було 37 років, у неї залишилися чоловік і син.

 

У Краматорську 27 червня Вікторія перебувала в ресторані разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників у момент потрапляння до закладу російської ракети.

 

Нагадаємо, що російські окупанти завдали по Краматорську ракетного удару 27 червня, атакувавши кафе в центрі міста, де в момент обстрілу було багато людей.

 

У Краматорську внаслідок нещодавньої ракетної атаки рф постраждали троє колумбійців — відомий письменник Ектор Абад, політик Серхіо Харамільо та журналістка Каталіна Гомес. Під час обстрілу вони обідали в ресторані з українською письменницею.

 

3 липня письменниця Вікторія Амеліна, яка зазнала поранень у Краматорську під час російського ракетного удару 27 червня по кафе в центрі міста, померла у лікарні Дніпра. Таким чином, кількість жертв ворожої атаки збільшилася до 13 осіб.

 

Як повідомляла УМ, Багатостраждальний Краматорськ: «Іскандери» вбили 8 людей, серед них діти, 56 поранених.