Художник із Харкова Антон Дербілов «Патрік» загинув у бою на Луганщині

17:41, 07.04.2023
Художник із Харкова Антон Дербілов «Патрік» загинув у бою на Луганщині

Художник Антон Дербілов брав участь у звільненні Балаклії, Ізюма та інших населених пунктів. (facebook.com/5brigadeNGU)

У бою на Луганщині загинув нацгвардієць, художник та скульптор із Харкова Антон Дербілов, відомий під позивним  «Патрік».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила у Фейсбуці 5-та Слобожанська бригада Нацгвардії.

 

«У боях за звільнення селища Кремінна Луганської області загинув український художник, скульптор та музикант Антон Дербілов. 6 квітня внаслідок мінометного обстрілу Антон отримав поранення, несумісні з життям, та загинув на полі бою зі зброєю у руках. Жив та загинув, як Герой», – йдеться у повідомленні.

 

«Патрік» служив у НГУ з лютого 2022 року. У бригаді зазначили, що за життя Дербілов був нагороджений медалями «За хоробрість у бою», «Незламним героям російсько-української війни» та за «Доблесну службу».

 

Дербілов брав участь у звільненні Балаклії, Ізюма та інших населених пунктів Ізюмського району під час контрнаступу на Харківщині у вересні-жовтні 2022 року.

 

«Антонові було 43 роки. Без батька залишилося три доньки. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким гвардійця!» – зазначили в НГУ.

 

 

Антон Дербілов – співзасновник сімейної арт-студії Sirko Toys, яка займається колекційною та ігровою воєнною мініатюрою.

 

Як повідомляла УМ, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув на фронті музикант і диригент Костянтин Старовицький.