Ділянку поблизу музею в Пирогові повернуто київській громаді

13:05, 28.10.2022
Ділянку поблизу музею в Пирогові повернуто київській громаді

Землі поблизу музею в Пирогові, що поблизу Києва - ласий шматок для нечистих на руку ділків. (Фото з відкритих джерел)

Біля музею в Пирогов за рішенням суду київській громаді повернули 6 га землі. 

 

Як інформує УМ, про це 28 жовтня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Телеграм.

 

“За позовом Київської міської прокуратури виконано рішення суду та відновлено право територіальної громади міста Києва на понад 6 га землі біля Національного музею народної архітектури та побуту України вартістю 95 млн грн”,- йдеться у повідомленні.

 

​Як зазначається, у 2004 році сільськогосподарське товариство на підставі рішення Київради набуло в оренду земельну ділянку на вул. Академіка Заболотного.

 

Однак у 2009 році ділянку виключили з переліку об’єктів оренди за цим договором, а рішенням Київради від 8 жовтня 2015 року договір оренди був розірваний. ​Попри це, у 2017 році товариство незаконно зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї землі.

 

​Київська міська рада, яка є власником ділянки, не приймала повторного рішення про передачу товариству в оренду спірної землі і не укладала відповідний договір оренди, наголосили у прокуратурі.

 

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 13 липня 2022 року залишено в силі рішення Господарського суду міста Києва від 14 червня 2021 року, яким задоволено позов Київської міської прокуратури про скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки за товариством.

 

​Наразі забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення цих земель столичній громаді, поінформували у прокуратурі.

 

Як повідомляла УМ, на Закарпатті музейники хочуть зберігати картини Медведчука після слідства.