Гурт ДахаБраха зібрав у турі в США $100 тисяч для України

13:06, 07.05.2022
Гурт ДахаБраха зібрав у турі в США $100 тисяч для України

Український гурт «ДахаБраха» дав 24 концерти, кошти направлять на підтримку України (facebook.com/DakhaBrakha)

Український гурт ДахаБраха завершив  18-ий тур містами США. Колектив збирав допомогу для рідної країни.
 
Як інформує Україна молода, про це написав гурт на своїй сторінці Фейсбуку.
 
Турне містами Америки українського гурту ДахаБраха тривало понад місяць. За цей період колектив  дав 24 концерти. Учасники написали, що цей гастрольний тур був одним  із найскладніших і найбільш емоційно виснажливих.


 
На концертах гурт зібрав близько $100 тисяч від продажу сувенірів та з донейтів фонду, що відкрив Джазовий фестиваль у Сан-Франциско спеціально для ДахиБрахи. Також під час виступів транслювали реквізити фондів, які допомагають Україні.


 
«Ми отримали неймовірно чуттєву підтримку публіки і безліч щемних моментів, які не забуваються. Цей тур був для нас найскладнішим і емоційно виснажливим. Ми побачили щиру реакцію і підтримку людей, які були на наших концертах, це справді вражало! Разом з тим, наші думки були в Україні, поруч з мільйонами людей, які ховаються в бомбосховищах, з тими, хто змушений залишити свій дім, з волонтерами, які шукають по всьому світу необхідні речі, врешті, з українськими військовими, що готові віддати життя заради перемоги добра над злом. Так, наші концерти стали більш політичними, і ми дякуємо усім, хто дав можливість говорити про російсько-українську війну за допомогою мистецтва»,—йдеться в повідомленні.
 
Гурт ДахаБраха подякував американцям за моральну і матеріальну підтримку та всім бажаючим, які долучилися до збору коштів. 
 
«Всі ці кошти пішли в Україну і вже «працюють» і рятують життя нашим військових»,— зазначили артисти.
 
Як повідомляла УМ, гурт Kalush Orchestrа, який представить Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022, щоб підтримати жителів Ірпеня, які кілька тижнів прожили в окупації, виступив просто неба у центрі міста.