Помер Володимир Моренець – літературознавець, керівник літературної кафедри «Могилянки»

10:34, 29.06.2021
Помер Володимир Моренець – літературознавець, керівник літературної кафедри «Могилянки»

Володимир Моренець був доктором філологічних наук, професором, лауреатом державної премії імені Тараса Шевченка.

 

Як інформує УМ, про смерть Володимира Моренця повідомили у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

 

Володимир Пилипович помер у Києві у віці 68 років.

 

«Вічна пам’ять Володимиру Пилиповичу Моренцю – професору, викладачу, наставнику та натхненнику десятків могилянських поколінь … Інформація про прощання буде додатково оприлюднена у цьому дописі згодом», – зазначили в академії.

 

Володимир Моренець – український літературознавець, доктор філологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка (1996); віце-президент Асоціації українських письменників, член редколегій журналів «Слово і Час», «Сучасність», газети АУП «Література плюс».

 

У 1982–1996 роках працював у Інституті літератури НАН України науковим співробітником. В 1990 visiting-professor Оттавського університету (Канада). З 1997 року був керівником маґістерської програми «Теорія, історія літератури та компаративістика» та завідувач кафедри літератури Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

У 1999 році – дослідник в Інституті Гаррімана по програмі Фулбрайт (Колумбійський університет, США). В 1999–2003 декан Маґістеріуму НаУКМА, з 2003 віце-президент з навчально-наукових студій там же.