Безславні кріпаки: трейлер фільму про самурая Шевченка, відео

13:23, 31.10.2020
Безславні кріпаки: трейлер фільму про самурая Шевченка, відео

Молодий Тарас Шевченко поставне у новому, незвичному для українців образі

Новий трейлер історичного пригодницького екшену “Безславні кріпаки” презентували в Україні.

 

Про це інформує "УМ".

 

Як повідомляють автори стрічки, у фільмі образ поета Тараса Шевченко постане у найнезвичнішому амплуа за всю історію. 

 

Стрічка режисера та сценариста Романа Перфільєва “Безславні кріпаки”, знята у стилі легендарних режисерів Акіри Курасави та Квентіна Тарантіно на український лад. За допомогою пістолів та японського меча, новоспечений самурай каратиме поганців, рятуватиме чарівну красуню, а в перервах між смертельними сутичками, читатиме вірші у хасидських лахах.

 

За сюжетом дія в картині відбувається в 1844 році. Рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай. Випадково він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, якого вирішує навчити прийомам традиційних японських бойових мистецтв. Разом герої починають боротися за свободу українського народу.

 

Режисер та сценарист стрічки, знятої у жанрі пригодницької комедії — Роман Перфільєв. Оператор — Дмитро Недря. Роль Тараса Шевченка виконує Роман Луцький, знайомий глядачам по "Сторожовій заставі" та фільму "Брати.Остання сповідь", в образі самурая Акайо — Сергій Стрельников ("Олекса Довбуш"). Також головні ролі в картині виконують: Яків Ткаченко, Ген Сето, Катерина Слюсар, Андрій Борис, Андрій Малинович.

 

За словами творців, фільм “Безславні кріпаки” – це не тільки візуально смачна історія про самураїв в хасидських лахах, що мчать за обрій на жвавих, певно що крадених, конях. І не тільки каскадерські трюки, вибухи у перервах з майже комедійними стенд-апами Романа Луцького і Сергія Стрельникова. Це ще й захоплююча музика відомого по Netflix європейського композитора Dario Vero. Крім того, саундтрек до фільму “Безславні кріпаки” записала популярна реп-виконавиця Аліна Паш.

 

Нагадаємо, на початку картина виробництва кінокомпанії Kristi Films (на чолі з продюсером Юрієм Мінзяновим) носив назву “Тарас Шевченко: Перший самурай”. Анонсований бюджет стрічки – 24,5 млн грн.

 

Запланована дата виходу фільму в прокат – 31 грудня 2020 року.

 

Як повідомляла "УМ", фільм про класика української літератури "Тарас. Повернення" вийшов на широкі екрани 17 вересня 2020 року. 
 
 
Мовний омбудсмен Тарас Кремінь закликав посилити державну підтримку українського кінематографа.