Казка на березі моря: фестиваль «Чорноморські Ігри» перенесли на рік

08:21, 09.04.2020
Казка на березі моря: фестиваль «Чорноморські Ігри» перенесли на рік

Організатори дякують за увагу до «Чорноморських Ігор» усім талановитим дітям.

Пандемія коронавірусу змусила організаторів 18-го Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри» перенести проведення його фінальної частини у Скадовську на Херсонщині з липня 2020 року на липень 2021 року.

 

Про це «УМ» повідомили в оргкомітеті фестивалю «Чорноморські Ігри».

 

Зокрема, таке рішення обумовлене епідеміологічною ситуацією в Україні та у світі в цілому.

 

Ми чітко усвідомлюємо, що із завершенням термінів карантину водночас не зникне проблема небезпеки для здоров’я людей. Це стосується як здоров’я фізичного, так і психологічного. Для цього має пройти певний час. А оскільки фестиваль «Чорноморські Ігри» - це, насамперед, масштабне свято для дітей, ми не маємо права ризикувати їхнім здоров’ям та здоров’ям усіх глядачів та учасників проекту», - зазначили організатори.

 

Проведення фестивалю в липні передбачає, що вже до 17 травня потрібно здійснити живе прослуховування дітей.

 

«На сьогодні ми не маємо ніякої впевненості, що це стане можливим. Зміщення термінів фестивалю до вересня – теж є неможливим через початок навчального сезону, який, сподіваємося, зможе розпочатися вчасно», - додають в оргкомітеті.  

 

Мета фестивалю залишається незмінною: знаходити талановитих дітей, надавати їм можливість для творчої реалізації; знайомити широкий загал з талановитими дітьми України за допомогою усіх видів комунікацій; створювати умови для обміну досвідом між досвідченими фахівцями музичної галузі, та тими, хто лише стає на цей шлях.

 

Усі пункти цієї мети потребують тісного контакту конкурсантів, їхніх батьків, викладачів з численною аудиторією та з фахівцями музичної індустрії: членами журі, організаторами, медіа. Без цього досягнення мети фестивалю є неможливим. Можливість унікальної практики та прямих контактів з найкращими фахівцями галузі є однією з найцінніших переваг фестивалю.

 

«Зі свого боку, ми прийняли рішення, що усі діти, які подали заявки на «Чорноморські Ігри 2020» та будуть відібрані до другого туру – живого прослуховування – автоматично потраплять до другого туру «Чорноморських Ігор 2021». Заради цього ми тимчасово змінимо положення фестивалю аби надати можливість взяти участь у ньому дітям, які у 2021 році перетнуть 16-річний віковий рубіж», - наголошують «чорноморці».

 

Організатори дякують за увагу до «Чорноморських Ігор» усім талановитим дітям, їхнім батькам, педагогам, членам журі, партнерам, ЗМІ, артистам, глядачам. І висловлюють впевненість, що «усі разом ми подолаємо коронавірус та інші негаразди і обов’язково зустрінемось на 18-му фестивалі «Чорноморські Ігри» у 2021-му році»!  

 

А поки що закликають залишатися вдома, берегти себе і бути здоровими!  

 

Довідка «УМ»

 

Благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри» проводиться з 1998 року у розпал курортного сезону в місті Скадовськ Херсонської області, на березі Чорного моря. 

 

За 17 попередніх сезонів в його заходах взяли участь понад 35 тисяч дітей. Участь у фестивалі є безкоштовною.

 

Головний конкурс «Чорноморських Ігор» - вокальний. У ньому беруть участь діти віком від 6-ти до 16-ти років. Також у рамках фестивалю проходить багато цікавих подій- ігрові програми на березі моря, дискусійні клуби із зірками та фахівцями галузі, дитячі вечірки, флешмоби, виступи улюблених артистів та інші розважальні заходи.

 

«Чорноморські Ігри» відкрили шлях на професійну сцену багатьом артистам, які сьогодні є обличчям сучасної української музичної культури: Тіна Кароль, Анастасія Каменських, Надія Дорофєєва, Юлія Саніна, Михайло Хома, Laud, Іван Дорн, Олена Омаргалієва, Еліна Іващенко, Іван Березовський та інші.

 

Минулого року у заходах фестивалю було задіяно понад 3 тис. дітей, фестивальні події на Скадовській набережній відвідало понад 48 тис. глядачів.  Ще 2 млн. 900 тис. глядачів дивилися «Чорноморські Ігри» під час прямої трансляції на телеканалі М1 та ще понад 650 тис. переглядів було в інтернеті. Понад 200 публікацій у ЗМІ та 30 телевізійних сюжетів на провідних телеканалах України.

 

Самі діти називають фестиваль “Казкою на березі Чорного моря”.

 

Як повідомляла «УМ», традиційний фестиваль нескореної нації «Холодний Яр», який став символом незламності українського духу і який мав відбутися на Черкащині влітку 2020 року, також перенесено на 2021 рік.