Київ відмовився фінансувати кримськотатарський центр

13:43, 25.12.2018
Київ відмовився фінансувати кримськотатарський центр

Діти центру "Кримська родина" на благодійному заходів КМДА (фото: islam.in.ua)

Влада Києва не продовжить фінансову підтримку діяльності кримськотатарського культурного центру для переселенців "Кримська родина".

Про це у Facebook повідомила Аніфе Куртсеітова, очільниця ГО "Кримська родина".

"Вчора в Управлінні освіти Голосіївської РДА відбулась одна з багаточисленних зустрічей щодо державної підтримки нашого центру. Від цієї зустрічі ми очікували позитивні рішення щодо ставок для наших викладачів. Але, на жаль, вчора ми дуже чітко зрозуміли, що деякі чиновники не розуміють, або не бажають розуміти, в якому стані наразі перебувають десятки кримськотатарських родин, вимушених виїхати з рідного Криму", - написала вона 21 грудня у соцмережі.

Аніфе Куртсеітова нагадала, що вони опікуються близько 100 дітьми-переселенцями, які втратили домівки в Криму через агресію Росії. 

За її словами, У КМДА запропонували замість розрахованих за мінімальними потребами 6,5 педагогічних ставок оплатити 0,75 ставки.

"Ми робимо все можливо, щоб наші дітки, а їх наразі близько 100, вчили рідну мову, танці, історію... За весь цей час ми жодного разу публічно не просили фінансової допомоги. Навпаки - проводили різноманітні акції, зокрема "Рука допомоги", для зібрання коштів сім'ям кримських політв'язнів...", - зазначила активістка.

Вона додала, що діяльність центру кримськотатарської культури вимагає постійного фінансування, якого вони у наступному році не отримають.

"Ми намагались всі ці роки крок за кроком йти правовим шляхом, проходити всі інстанції для того, щоб нарешті єдиний в Україні центр, створений в дуже непрості часи, став би дійсно культурно-освітнім центром та мав би таку необхідну державну підтримку. Втім, важко зараз щось казати. .Ми вимушені зараз говорити про вкрай болючі теми та звертатися до всіх представників влади та небайдужих людей з закликом звернути увагу на таку ситуацію", - додала Аніфе Куртсеітова.

Нагадаємо, у Києві діти кримськотатарських політв’язнів презентували збірку есе про переслідування Росією.