«Кіборги»: за перший тиждень прокату фільм зібрав понад 8 млн гривень

16:44, 11.12.2017
«Кіборги»: за перший тиждень прокату фільм зібрав понад 8 млн гривень

Банер фільму "Кіборги".

Українська військова драма «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва зібрала 8,1 мільйона гривень касових зборів Україні вже в перший вікенд прокату. Створений за підтримки Держкіно фільм подивилося понад 106 тисяч українських глядачів.

 

Про це заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко, повідомляє сайт Держкіно у понеділок.

 

За словами Іллєнка, за перший тиждень показу «Кіборги» зібрав вже більше касових зборів, ніж інші фільми, що вийшли в прокат паралельно.

 

Він також зазначив те, що українська стрічка обійшла інші відомі фільми про війну, що виходили у прокат останніми роками, а саме «Дюнкерк» режисера Крістофера Нолана (був у прокаті влітку 2017-го), та «Лють» із Бредом Піттом.

 

«Цей фільм зараз дуже на часі, і я радий, що наш глядач так високо його оцінив. Для мене такий результат є оцінкою глядачами роботи Держкіно», додає пан Іллєнко.

 

Водночас, пан Сеітаблаєв зазначив: «Я щиро вдячний глядачам за повні зали, оплески і листи подяки, які ми отримуємо від вас. Для мене, як режиссера, це найвища оцінка моєї роботи. І ми щасливі, що нам вдалося зняти чесне кіно, яке торкає усіх».

 

«Дуже приємно, що наш фільм побачило так багато глядачів, це означає, що в рамках соціальної ініціативи #ЯНебайдужий ми перерахуємо у Фонд «Повернись живим» 531 750 грн. Попереду ще кілька тижнів прокату, тож запрошуємо всіх у кінотеатри на фільм «Кіборги», - додає продюсер фільму Іванна Дядюра.

 

Нагадаємо, президент Петро Порошенко нагородив актора і режисера Ахтема Сеітаблаєва орденом «За заслуги» ІІІ ступеня на презентації фільму «Кіборги». Фільм розповідає про героїчних захисників Донецького аеропорту.