Окремий рід Сил безпілотних систем утворять у структурі ЗСУ

20:10, 06.02.2024
Окремий рід Сил безпілотних систем утворять у структурі ЗСУ

У структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, в якому доручив Кабміну та Генштабу опрацювати питання створення в структурі ЗСУ окремого роду військ - Сил безпілотних систем.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в президентському указі №41/2024, опублікованому на офіційному сайті глави держави у вівторок.

 

Зазначається, що Сили безпілотних систем бде створено «з метою нарощування спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням».

 

У своєму щоденному зверненні Зеленський розповів деталі щодо створення в структурі ЗСУ Сил безпілотних систем, передає Офіс президента.

 

«Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил - Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом.

 

Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони - безпілотні системи - довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки - це також дрони», - сказав президент.

 

На його думку, зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу.

 

«Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО.

 

Продовжуємо перезавантаження державної системи – тих її елементів, які потрібні, щоб Україна досягла своїх цілей. Цілком справедливих цілей. Україна може перемогти. Має перемогти. І ми повинні все для цього зробити! Дякую всім, хто допомагає! Слава всім, хто б’ється та працює заради нашої держави!», - констатував Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», новий FPV-дрон літакового типу з потужною бойовою частиною від РПГ-7 з'явився в розробці для ЗСУ.

 

Новинка відрізняється збільшеними габаритами, зміненим типом виробу та розширеною бойовою частиною.