Пентагон збільшить виробництво 155-мм боєприпасів на 500%

18:19, 07.12.2023
Пентагон збільшить виробництво 155-мм боєприпасів на 500%

США планують збільшити виробництво 155-мм боєприпасів на 500% (Фото з відкритих джерел)

У США планують суттєво збільшити виробництво 155-міліметрових артилерійських боєприпасів протягом наступних двох років. Зростання обсягів виробництва цих боєприпасів очікується на 500%. Витрати на цей проект оцінюються в 1,5 мільярда доларів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg.

 

Зазначається, що підвищений попит з боку союзників США, а також тридцятирічна тенденція консолідації в оборонному секторі призвели до розширення виробництва зброї в країні.

 

Адміністрація Байдена виділила понад 44 мільярди доларів на озброєння і супутнє обладнання для України та запросила додаткову допомогу для цієї країни, а також для Ізраїлю і Тайваню. У середу президент Джо Байден закликав Конгрес надати більше військової допомоги перед важливим голосуванням.

 

Тепер Рада з науки армії повідомляє Конгресу, що оборонна база армії має серйозні крихкі місця, оскільки у неї може не вистачити припасів для самих США, пише видання.

 

"У той час, як урядовці та інвестори занепокоєні тим, що світ скочується до нової ери конфлікту між великими державами, США відчувають труднощі з адаптацією своєї виробничої бази", - йдеться в матеріалі.

 

Наприклад, у США є всього один завод, який може виробляти чорний порох, необхідний для артилерійських снарядів, які використовує українська армія. До вторгнення Росії в Україну США виробляли 15 000 штук 155-міліметрових артилерійських снарядів на місяць. Пентагон сподівається збільшити виробництво на 500% упродовж наступних двох років, а витрати наразі оцінюються в 1,5 мільярда доларів.

 

Джон Феррарі, генерал-майор у відставці з 32-річним досвідом служби в армії, сказав у подкасті Big Take, що бездіяльність щодо того, що він називає недостатньою готовністю США до війни, може мати серйозні наслідки.

 

"Єдине, що коштує дорожче, ніж підготовка до війни, — це війна, і єдине, що коштує дорожче, ніж війна, — це програш у війні", - наголосив він.

 

Служба Феррарі включала роботу в Командуванні матеріального забезпечення армії - групі, яка стежить за тим, щоб у військах було достатньо набоїв. Він на власні очі бачив, що відбувається, коли їх не вистачає.

 

"Не буває сильної економіки без сильної оборони", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, в Сенаті республіканці заблокували допомогу Україні та Ізраїлю.