«Армія дронів» передала на фронт понад 2 тисячі українських безпілотників

15:28, 18.11.2023
«Армія дронів» передала на фронт понад 2 тисячі українських безпілотників

До партії увійшли «пташки» виключно українського виробництва, зокрема, коптери та БпЛА літакового типу: розвідувальні, камікадзе, багаторазові бомбери. (facebook.com/mintsyfra)

Міністерство цифрової трансформації України звітує, що проєкт «Армія дронів» передав більш як 2 тисячі українських безпілотників на фронт для Сил оборони України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Мінцифри в соцмережах у суботу.

 

«Серед них — ударні коптери, розвідувальні БпЛА й дрони-камікадзе. Розвиваємо внутрішній ринок — створюємо найвигідніші у світі умови для бізнесу у сфері БпЛА. За цей рік виробництво збільшилося в 100 разів: як результат — відправляємо на фронт потужну партію з 2 000+ дронів. Усі — національного виробництва», - йдеться у повідомленні відомства.

 

Зазначається, що «Армія дронів» постійно посилює військових дронами, щоб бойові завдання в найгарячіших точках виконувала техніка, а не люди.

 

 

Водночас, очільник Мінцифри Михайло Федоров додав, що Генеральний штаб ЗСУ розподілить та передасть дрони на найгарячіші ділянки фронту.

 

За його словами, до партії увійшли «пташки» виключно українського виробництва, зокрема, коптери та БпЛА літакового типу: розвідувальні, камікадзе, багаторазові бомбери.

 

«Продовжуємо системно передавати безпілотники Силам оборони, адже саме “пташки” завдають колосальних втрат ворогу”, - наголосив віцепрем’єр.

 

Лише минулого тижня безпілотники уразили 39 танків, 57 гармат, 34 броньовані машини та 307 опорних пунктів. Це мінус мільйони доларів у росіян», - зазначив міністр Федоров.

 

 

Як повідомляла «УМ», Україна вийшла на серійне виробнництво і виробляє десятки так званих українських "Шахедів" на місяць, що є аналогами іранських безпілотників.