«Необхідність перемир'я» Маск визнав зрив атаки дронів у Криму

10:56, 08.09.2023
«Необхідність перемир'я» Маск визнав зрив атаки дронів у Криму

Ілон Маск повторює окремі роійські наративи про "перемир'я". (Фото з відкритих джерел)

На інформацію про те, що він нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот у Севастополі  емоційно відреагував Ілон Маск.

 

Мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв'язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України.

 

Як інформує УМ, про це він написав 8 вересня у соцмережі X (Twitter), реагуючи на повідомлення про те, що він нібито навмисно деактивував Starlink.

 

"Регіони Starlink, про які йде мова, не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", - написав Маск.

 

"Від урядових органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, що стояв на якорі.

 

Якби я погодився на їхній запит, то SpaceX стала б прямою співучасницею великого акту війни та ескалації конфлікту", - заявив мільярдер.

 

Він також стверджує, що "обидві сторони [у війні] повинні погодитися на перемир'я".

 

"З кожним днем все більше українських і російських молодих людей гинуть за те, щоб отримати або втратити невеликі шматки землі, кордони якої майже не змінюються. Це не варте їхніх життів", - стверджує Маск.

 

Нагадаємо, що раніше телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, повідомив, що у 2022 році Маск нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.

 

Як повідомляла УМ, Ілон Маск таємно наказував відключити зв'язок Starlink поблизу Криму.