ХРОНІКА

06.09.2007

Біатлон

У вівторок в естонському місті Отепя почався чемпіонат світу з літнього біатлону. У першій же гонці — чоловічому спринті на 4 км — перемогу здобув українець Олександр Біланенко. На двох вогневих рубежах сумчанин схибив одного разу і в підсумку випередив словака Марека Матяшко на 1,4 секунди. У жіночому спринті на 3 км українка Людмила Писаренко отримала бронзову медаль, зробивши один промах і поступившись росіянці Соколовій і казахстанці Хрустальовій. Чемпіонат завершується сьогодні.

Гандбол

У Запоріжжі відбувся ХІІ Міжнародний турнір «Кубок Дніпра», який цього року присвячений 100річчю підприємства «МоторСіч». Дівчата з «Мотора» не змогли зробити подарунок своєму спонсорові на ювілей — у вирішальному матчі вони поступилися волгоградському «Динамо» з рахунком 31:33. Причиною цього головний тренер запоріжанок Андрій Портной вважає брак досвідчених гравців.

Підсумкове становище: «Динамо» (В, Росія) — 10, «Мотор» — 8, «АБУ» (Баку, Азербайджан) — 6, БНТУБілАЗ (Мінськ, Білорусь) — 4, «Мотор2» — 2, мол. збірна Росії — 0.

Хокей

У першому матчі турніру в Бєлгороді київський «Сокіл» програв воскресенському «Хіміку» — 1:2 (1:0, 0:2, 0:0). Єдину шайбу в українській команді закинув Олександр Караульщук.

На цих змаганнях серед підопічних Олександра Сеуканда з’явилося ще двоє російських гравців — форвард Олексій Кочегаров (29 років, виступав за білоруський «Металург», російські «Спартак» і «Витязь») та центральний нападаючий Роман Малов (30 років, грав за «Трактор», «Сєвєрсталь», «Спартак», «Авангард»). Також прибув на перегляд 23річний український захисник тюменського «Газовика» Ігор Кугут.

* * *

У вівторок стартував чемпіонат російської суперліги. У складах команд виступають семеро гравців збірної України: воротар Костянтин Симчук («Спартак»), захисники Сергій Климентьєв («Авангард»), Геннадій Разін («Динамо»), нападаючі Сергій Варламов («Сибір»), Вадим Шахрайчук (ХК МВД), Андрій Міхнов та Костянтин Касянчук (обидва — «Трактор»). У першому турі «Авангард» в Омську поступився московському «Динамо» — 1:3 (Климентьєв — гол, Разін — пас), а челябінський «Трактор» програв пітерському СКА — 2:3 (Касянчук — пас).

Велоспорт

Українець В’ячеслав Попович визначився з командою на наступний сезон. 27річний галичанин виступатиме за бельгійську «ПредікторЛотто», оскільки, нагадаємо, його нинішня стайня — американська «Діскавері ченнел» — наприкінці року припиняє існування.

* * *

Гора на фініші четвертого етапу 62ї багатоденки «Вуельта» призвела до розшарування гонщиків. Першим 185,1 км подолав росіянин Володимир Єфімкін із команди «Кайссе д’Епарньє», який на 1 хв. і 6 сек. випередив італійця Леонардо П’єполі з «Саньєр­Дюваль». Українці Юрій Кривцов («AG2r Превоянс») і Володимир Густов (CSC) фінішували 66м (+9,03) і 75м (+9,23) відповідно.

У загальному заліку лідерство захопив Єфімкін, на 1 хв. 6 сек. від нього відстають одразу п’ятеро спортсменів. Густов і Кривцов перебувають на 67й (+9,23) і 79й (+12,41) позиціях.

Теніс

Першою півфіналісткою відкритого чемпіонату США стала краща тенісистка планети бельгійка Жустін Енен, яка вчора зранку переграла американку Венус Уїльямс (8) — 7:6, 6:1. Чоловіки ж лише завершують визначати чвертьфіналістів. У матчах четвертого кола серб Джокович (3) у чотирьох партіях переграв аргентинця Монако (23), а іспанець Мойя (17) — латиша Гулбіса. П’ять сетів знадобилося аргентинцеві Челі (20), щоб зламати опір несіяного швейцарця Ваврінки. А головну сенсацію створив іспанець Давид Феррер (15), який змусив зачохлити ракетку свого більш зіркового співвітчизника Рафаеля Надаля (2) — 6:7, 6:4, 7:6, 6:2.

Футбол

У вівторок захисникові київського «Динамо» Папе Діакате зробили операцію у клініці хірурга Ярослава Лінька. Прооперувавши плечову кістку сенегальця, зламану в суботньому матчі проти «Харкова», фахівці зробили невтішний діагноз. Поза грою Діакате буде щонайменше два, а то й три місяці. Це ставить під загрозу появу темношкірого захисника на полі у груповому турнірі Ліги чемпіонів.