«Тарас Ющенко віддає пас на Андрія Шевченка...»

06.09.2007
«Тарас Ющенко віддає пас на Андрія Шевченка...»

Капітана збірної України Андрія Шевченка значно частіше можна побачити в якихось акціях, вечірках чи телевізійних програмах за кордоном, ніж на Батьківщині. Нам же в основному залишається задовольнятися рекламою за участі зірки по «ящику» або коротенькими малоінформативними інтерв’ю під час його приїздів до лав національної команди.

Проте цього тижня Шева вирішив подарувати свято і рідній землі, влаштувавши благодійний «Матч серця». Фонд Андрія Шевченка, який очолює його сестра Олена, спільно з фондом Катерини Ющенко «Україна 3000» організували зустріч на футбольному полі команди італійських зірок із командою друзів форварда «Челсі». Подібна гра два роки тому відбулася в Мілані. Усі кошти, зібрані під гаслом «Подаруй своє серце дітям», пішли на створення так званої «Лікарні майбутнього» для хворих дітлахів.

 

Позавчора на газон київського стадіону «Динамо», крім італійських співаків, у синій формі вийшли також ветерани професійного футболу хорват Звонімір Бобан та італієць Марко Сімоне. До них також приєдналися ще діючі вітчизняні футболісти Владислав Ващук та Андрій Гусин. Поява на акції гравця й тренера підмосковного «Сатурна», схоже, стала сюрпризом і для організаторів, бо в протоколі його записали без імені під псевдонімом «Гусен» — певно, думаючи, що це гість з Італії. Капітаном зірок естради був відомий Джанні Моранді. Відігравши перший 40хвилинний тайм, він устиг підготуватися, щоб після матчу заспівати зі сцени свої хіти. І, на відміну від ведучої Маші Єфросиніної, звертався до глядачів українською мовою, а не російською.

Андрій Шевченко зібрав під свої прапори відомих спортсменів і музикантів. На поле виходили Віктор Чанов, Михайло Михайлов, Олег Лужний, Олег Кузнєцов, Анатолій Дем’яненко, Андрій Баль, Леонід Буряк, Ігор Бєланов, Олег Блохін, Валентин Белькевич, Олексій Михайличенко, президент НОКу Сергій Бубка, екс­баскетболіст Олександр Волков, боксер Володимир Кличко, співаки Святослав Вакарчук та Олександр Пономарьов, екс­тенісист Андрій Медведєв. Окремо відзначимо короткочасну появу на полі в другому таймі президента «Динамо» Ігоря Суркіса й телеведучого Савіка Шустера, які підтвердили тезу, що кожному краще займатися своєю справою.

На перших хвилинах зустрічі було зафіксовано історичний факт: одночасно на полі в одній команді виступали троє володарів призу кращому футболістові Європи — «Золотого м’яча»: Олег Блохін (1975), Ігор Бєланов (1986), Андрій Шевченко (2004). Щоправда, головний тренер збірної України грав менше 10 хвилин і надав можливість побігати іншим.

Постежити за дійством прийшла родина Президента України. І якщо Віктор Ющенко дивився за подіями з ложі почесних гостей, то його дружина разом із маленьким сином Тарасиком взяли участь у відкритті матчу. Також на VIPтрибуні були помічені дружина Шевченка Крістіна Пазік, французький актор Жерар Депардьє та його партнер Харес Юссеф, бізнесмен сирійського походження. Екстравагантна телеведуча Катя Осадча прикрасила подію своїм капелюшком у формі зеленого газону з футбольним м’ячем на ньому.

Стосовно спортивного боку вечора, то, всупереч очікуванням, матч не завершився нічиєю — господарі виграли з рахунком 5:4. Хеттриком відзначився Бєланов, дублем — Шевченко. У гостей також забивали лише футболісти: тричі Бобан й одного разу — Сімоне.

...На цьому святкові заходи на арені «Динамо» не закінчилися. Сьогодні тут з нагоди 80річчя створення команди майстрів вшановуватимуть ветеранів клубу, а апогеєм урочистостей має стати «справжній» футбольний матч між киянами й італійським «Міланом».