Пузо або орден

05.09.2007

Один із найпривабливіших парубків планети здобув чергову відзнаку. На щастя, цього разу відзначено не зовнішні дані красунчика Джорджа Клуні, а його режисерський та акторський таланти. Днями Клуні став кавалером французького Ордену мистецтв і літератури — однієї з найпрестижніших європейських нагород, якими відзначають визначних діячів не лише французької, а й світової культури.

Вручаючи акторові орден, міністр культури Франції Крістін Альбанель назвала Джорджа «квінтесенцією американського актора» (цікаво, це похвала чи образа?), відзначивши його «безмежний талант і безмежну чарівність». Клуні у відповідь не втримався від компліменту — ні, не пані міністру, а Франції, яка підтримала його зусилля щодо розв’язання військового конфлікту в суданській провінції Дарфур.

Перед тим на Венеціанському фестивалі презентували фільм про сміливого адвоката «Майкл Клейтон», у якому Клуні грає головну роль. Принагідно голлівудський красень вирішив заспокоїти своїх прихильників, яких турбували чутки про його важку хворобу. На «лікарняний» Джорджа «відправили» деякі «жовті» газети, опублікувавши фото зірки в самих плавках із підписами на кшталт: «Клуні стрімко худне. Це наслідки страшної хвороби?». «Я справді скинув десять кілограмів, але завдяки здоровому способу життя, а не навпаки, — пояснив актор. — Зайнявся аеробікою, танцями, захопився йогою й намагаюся харчуватися більш–менш розумно. До того ж на зйомках «Майкла Клейтона» мені довелося пограти в американський футбол із 21–річними хлопцями — від цього ще й не так схуднеш!»