Без медалей, але з ліцензіями

05.09.2007

У неділю на каналі поблизу Мюнхена завершився найбільший турнір веслувальників – на чемпіонат світу по медалі й перепустки на Олімпіаду—2008 зібралося близько 1000 спортсменів з усіх п’яти континентів, що виступали у 27 класах.

Трофей від Міжнародної федерації за перемогу у командному заліку отримала збірна Великої Британії (96 очок), слідом за нею розташувалися Німеччина (81), Італія (66), США (65), Австралія (64), Нова Зеландія (43), Франція (40). Бали нараховували за місця з першого по сьоме. Українці в Німеччині стали 17–ми (12 пунктів), а загалом очки набирали представники 31 країни.

До медалей наші не дісталися, хоча чотири рази брали участь у фінальних заїздах. Два українські екіпажі четвірок парних, що змагалися в олімпійських класах, здобули право виступити на наступній літній Олімпіаді. Човен Тетяни Колесникової, Наталії Губи, Олени Олефіренко та Яни Дементьєвої прийшов четвертим, програвши китаянкам лише 0,64 сек. А квартет Сергія Гриня, Сергія Білоущенка, Володимира Павловського й Дмитра Прокопенка фінішував шостим. У фіналах двох класів, які не входять до олімпійської програми, наші співвітчизники показали такі ж результати. Світлана Купріянова — четверта серед «одиночок», а Дмитро Іванов з Іриною Кириченко були шостими у міксті.

На початку літа 2008 року наші веслувальники спробують поповнити багаж олімпійських ліцензій на регаті у швейцарському Люцерні.