«Недоєна корова» Івана Кравчишина

14.08.2007
«Недоєна корова» Івана Кравчишина

Iван Кравчишин почав зйомки фiльму «Здивуй мене».

      Кінокомпанії «Film.ua» та «Production UA» почали роботу над двосерійним художнім телефільмом «Здивуй мене». Зйомки проходять у Києві з 3 по 27 серпня. Жанр картини — романтична комедія. В основі сюжету — оригінальний сценарій Миколи Сніцара, режисер-постановник — Іван Кравчишин («Прорвемось!» «Stop Revolution!»). У стрічці знімаються актори Олег Штефанко , Валерія Арланова, Радмила Щоголова, Станіслав Боклан, телеведучий Максим Неліпа...

 

Про що фільм?

      ...Олігарха Стаса з невеличкого курортного містечка Станіслав здивувати непросто. Він ліниво іде по життю, дотримуючись усіх відповідних для свого статусу традицій: гарна подружка, «гроші на вітер», божевільні «вибрики» та дорогий алкоголь. Бізнесмен для гострих відчуттів все частіше починає налягати на спиртне. Красуня-подруга водить його по лікарях, але врятувати олігарха від безпробудного п'янства не може. Якось, «набравшись у дошку», він викрадає авто і розбиває його вщент. Старенька, а тепер ще і розбита машина, належить Олені, що завітала з Москви з лекціями про слов'янську культуру. На одну з таких лекцій доля закине і нашого олігарха. Стас — один чоловік у жіночому «квітнику» бажаючих якомого більше дізнатися про слов'янську культуру. Тому не дивно, що саме він стає жертвою лекторки. Починається «кохання, зітхання», романтичні зустрічі і задушевні бесіди.

      Олена не впізнає свого кривдника, як і Стас не підозрює про те, хто ж ця лекторка. Коли відкриється правда, героям залишиться тільки дивуватися: собі, життю, та чудесам кохання. Правда — не голка в сіні. Тому про те, що машину розбив Стас, Олена дізнається завдяки журналістському розслідуванню подруги Жені, яку грає чарівна «Геля», колишня асистентка Сердючки Радмила Щоголова.

Дещо про акторів без камери

      На відміну від попередньої ролі неговіркої Гелі у проекті Верки Сердючки «СВ-шоу» Радмила Щоголова грає милу та екстракомунікабельну журналістку Женю. Каже, що в цій ролі почуває себе дуже комфортно. Після роботи з Андрієм Данилком вона подалася в бізнес і більше не знімалася. Але зараз взялася за старе. Сьогодні в неї — роль у «Здивуй мене» та підготовка телепроекту разом iз Русланою Писанкою.

      Нещодавно повернувся зі США Олег Штефанко («У пошуках капітана Гранта», «Панове офіцери», «Код апокаліпсису»). З 2003 року він розривається між Америкою, де мешкає його сім'я, і зйомками, які займають на рік 7-8 місяців в Україні і Росії. В фільмі «Здивуй мене» Штефанко — безтурботний олігарх.

      Валерії Арлановій («Хрест на землі і місяць на небі», «Спокуса», «Подруга осінь») випала одна з головних ролей. Вона — лекторка Лєна, яка приїхала з Москви. Насправді Валерія з Білорусі, тому грати гостю їй досить природно. Її коханця грає Максим Неліпа. Він хоча й популярний телеведучий і шоу-мен, але з роллю, як каже режисер, справляється добре.

      Харків'янку Наталю Iванську, яка грає дружину місцевого бізнесмена, знайшли в останній момент. «Перепробували» десятки дівчат. І жодна з них не продемонструвала необхідної пластики. Коли ж Наталя прийшла на кастинг, усі вагання як мітлою змело. «Те, що треба», — вирішив режисер і забрав її з Криму, де дівчина працювала.

      Ніхто з акторів не скаржиться на незручність під час зйомок. Не раз доводиться пiсок з черевикiв витрушувати або під дощем мокнути декілька годин. Але на те воно кіно, щоб все перетерпіти.

Останнє слово за режисером

      Режисер-постановник Іван Кравчишин у середині знімального процесу не може робити якісь висновки. Каже, що це як корова в обідню пору, яка стоїть ще не доєна. Пройшло всього декілька знiмальних днів. За той час встигли побувати в лісництві в приватній оселі, поїсти в альтанці-ресторані, погуляти за містом, позасмагати на пляжі на Дніпрi, побити машину. До речі, ніяких прийомів монтажу в аварії Стаса не буде. Машину, яку реквізитори знайшли в якоїсь жіночки, вся знімальна команда товкла молотками, била і дряпала. Такого жоден комп'ютер не зробить. Так що в майбутньому при перегляді стрічки можна бути певним — це не муляж.

      «Збираємо шматки фільму звідусіль. Кінцевий результат — це живий організм. Ми ж зараз порпаємося в кишках, шерсті, різних внутрішніх органах, — каже Іван Кравчишин кореспонденту «УМ». — На акторів не скаржуся. Вони — молодці. Правда, кожному важко по-своєму: хтось у театрі переграв, хтось серіалами захворів або до реклами звик, а тут кіно. Однак стараються, і у всіх виходить непогано. Попри кіно мають ще й інші справи, та встигають скрізь».