Березень 1792 — це не дата, а людина

14.08.2007

      Бувають люди, яким не подобаються власні імена. І ще добре, якщо батьки назвали, скажімо, Дормидорою дівчину на прізвище Гулька або змусили хлопця мучитися від кпинів у особі Боніфація Козла. Є ж і гірші випадки.

      Цікаво, як же тоді мають мучитися ті, хто наступного року приїде до іспанської провінції Бургос на перший в історії міжнародний з'їзд людей із незвичними іменами? Хоча вони часто навіть пишаються своїми найменнями.

      Наприклад, мешканців району Кандмахал в Індії називають такими іменами, як Два Кілограми Рису, Срібний Долар або Я Люблю Картоплю. Найдовше у світі ім'я також належить індусові на прізвище Брахматра: воно складається із 1498 літер — написаних без пробілів назв історичних місць, імен відомих дипломатів, учених тощо. Як зазначає сайт «Кореспондент», для того, щоб прочитати це слово, потрібно не менше десяти хвилин.

      Оригінальні імена своїм нащадкам вигадують не лише індуси. Скажімо, у сім'ї Джексонів із Америки п'ятеро дітей: Менінгіт, Ларингіт, Апендицит, Перитоніт і Тонзиліт. Батьки, очевидно, медики. Трапляються й дуже специфічні прізвища. У пресі досі час від часу з'являються згадки про сім'ю, яка жила у Франції. Ці люди носили прізвище не з літер, а з цифр — 1792. Для ще більшої дотепності своїх чотирьох синів тато з мамою назвали Січнем, Лютим, Березнем і Квітнем...