«Гонщик-привид» переїздить до Англії

04.08.2007
«Гонщик-привид» переїздить до Англії

Ніколас Кейдж.

      Ніколас Кейдж прикупив собі нерухомість. Небіж Френсіса Копполи й за сумісництвом — один із наймужніших акторів Голлівуду, схоже, підхопив вірус, на який уже перехворіли чимало зірок шоу-бізнесу: усіх їх потягло до Великої Британії. За прикладом багатьох своїх колег, герой фільму «Гонщик-привид» придбав собі старовинний англійський замок Мідфорд (про те, чи є у ньому привиди, нічого не повідомляється). Як повідомляє газета «Індепендент», за «хатку» неподалік міста Бат актор виклав майже 4,75 мільйона британських фунтів (майже 10 мільйонів доларів).

      Це не так і багато, якщо врахувати, що замок збудований іще в 1775 році та має оригінальну форму трефового туза. Щоправда, своїм попереднім власникам — родині Бріггс, які придбали його у 1961 році, — будівля обійшлася лише у 15 тисяч фунтів (або 30 тисяч доларів).

      Кейдж із сім'єю планує переїхати в нове обійстя, куди, окрім замку, входять також оранжерея, два котеджі, напіврозвалена капличка та ліс площею 4,5 га, вже у вересні. Між іншим, Кейджеві, чий середній гонорар за фільм становить 18—20 мільйонів доларів, належать маєтки вже у п'яти країнах. Зокрема, він володіє середньовічною фортецею у Баварії та цілим островом на Багамах.

      А поки що Ніколас вирішив опанувати ще одне мистецтво: разом зі своїм 16-річним сином Уестоном актор намалював комікс, який вони представили на тематичній виставці в Сан-Дієго. Як повідомляє агенція «Рейтер», сюжетна лінія графічної новели «Дитя вуду» пов'язана з руйнівним ураганом «Катріна», про який у США досі згадують із жахом. Це містична історія новоорлеанського підлітка-мулата Гебріела Мартіна, убитого на початку ХІХ століття, який ожив після «Катріни» й змагається з нащадками свого вбивці. «Перший млинець» Кейджів, який вийшов анітрохи не глевким, опублікувало видавництво «Вірджін комікс».