ХРОНІКА

04.08.2007

Плавання

      У Франції розпочався відкритий чемпіонат Парижа, який зібрав доволі пристойний склад учасників із різних континентів. У перший змагальний день українці взяли участь у трьох фіналах. Яна Клочкова стала другою на 400-метрівці комплексним плаванням (4.39,90), програвши 20-річній італійці Алессії Філіппі (4.38,27). Молода Тетяна Хала фінішувала восьмою на дистанції 200 м батерфляєм. А чоловіча естафетна команда 4х100 м вільним стилем у складі Юрія Єгошина, Максима Кушнарьова, Олександра Ісакова й Олександра Цепуха показала шостий час.

Хокей

      Київський «Сокіл» на зборі у словацькому місті Зволен провів перший матч у рамках Меморіалу Павла Збойніка. Підопічні Олександра Сеуканда поступилися п'ятій команді чемпіонату Словаччини минулого сезону — ХК «Мартин» — 2:3 (0:1, 0:1, 2:1; Гунько, 43 (більш.); Благий, 60 (менш.)). Захисник Андрій Срюбко свій перший матч у «Соколi»  відзначив перемогою у бійці в третьому періоді. Таким чином наш тафгай покарав суперника за небезпечний прийом проти Олега Тимченка.

Бокс

      Український суперваговик Володимир Вірчіс у своєму наступному поєдинку не зустрінеться з Миколою Валуєвим, оскільки росіянин вирішив битися 29 вересня в Німеччині за титул інтерконтинентального чемпіона WBA з канадцем Жаном-Франсуа Бержероном. До речі, після того, як Валуєв програв звання чемпіона світу WBA представникові Узбекистану Руслану Чагаєву, Коля-Пітерський змінив тренера — замість Манвела Габріеляна він тепер працює з Олександром Зиміним.

* * *

      Об'єднавчий бій між чемпіоном світу в суперважкій категорії за версією WBA узбеком Русланом Чагаєвим та чемпіоном світу WBО росіянином Султаном Ібрагімовим, який мав відбутися 13 жовтня у Москві, скасовано. Причиною стала виявлена у Чагаєва хвороба шлунку — через це він упродовж кількох місяців не зможе навіть тренуватися. Організатори боксерського вечора уже досягли попередньої згоди, що узбека замінить 44-річний американець Евандер Холіфілд, тобто москвичі мають шанс таки побувати на святі боксу.

Баскетбол

      Завтра у київському Палаці спорту чоловіча збірна України проведе останній контрольний матч перед додатковим кваліфікаційним турніром чемпіонату Європи. Суперником підопічних Лебединцева стане американська команда ветеранів НБА та інших американських ліг, яка прибула до України з благодійною метою. А вже 8 серпня на цьому ж майданчику українці стартують у офіційному відборі на Євро-2007 поєдинком проти збірної Бельгії.