Не пий, чуваче, — мільйон проп'єш!

31.07.2007

      Певно, наші «крутелики» гадають, що саме вони — «найрозгульніші» у світі, бо якщо почнуть застілля в ресторані, то вже не зупиняться. Але цікаво, хто з наших нуворишів міг би сходити в ресторан так, щоб лише за один вечір і лише за випивку заплатити 1 млн. гривень? І то не з нагоди дня народження чи весілля. А саме стільки — 105 тисяч фунтів стерлінгів (еквівалент 210 тисяч доларів) — витратив днями на випивку в лондонському ресторані один бізнесмен із Дубаї.

      Тобто не зовсім один. Як повідомляє газета «Телеграф», із цим містером було ще 18 друзів. Випивали вони в престижному, але не те щоб захмарно дорогому клубі «Кристал», яким володіє Джекобі Келторп — друг принців Вільяма і Гаррі. «Розминалася» компанія, як і належить, «чорнилом», тобто вином — узяли пляшку дешевенького «Піно Грігіо» за 25 фунтів.  Далі — понеслося. За вечір гуляки встигли замовити й осушити одну 6-літрову, дві 3-літрові і 36 звичайних пляшок супердорогого шампанського «Кристал» (на суму понад 52 тис. фунтів), дев'ять 1,5-літрових і 27 «простих» пляшок «Дом Періньйон» (майже 15 тис.), потім — ще чотири бутлі «Кристал Роуз». А «на коня» взяли 6-літрову пляшчину горілки «Бельведер» (1400 фунтів). Ну щоб «заполірувати».

      Таким чином, касовий апарат вибив чек: 81 471,50 фунта — лише за напої, 13 951,03 — податок, 10 382,74 — за обслуговування. А ще ж закуска, окремо.

      Як заявив прес-секретар закладу Фрейзер Дональдсон, такого великого рахунку він не бачив за 20 років роботи в нічних клубах.

      ...Компанія розійшлася о п'ятій ранку. Про стан сп'яніння дорогих гостей працівники клубу делікатно мовчать.