ХРОНІКА

31.07.2007

Легка атлетика

      Українські спортсмени продовжують готуватися до світової першості на змаганнях за кордоном. На турнірі в іспанській Сарагосі чемпіон світу зі стрибків у висоту Юрій Кримаренко посів друге місце (2,27 м). Також другий результат показала Анастасія Рабченюк у забігу на 400 метрів iз бар'єрами (57,57 сек.).

      На змаганнях у Бельгії Ольга Саладуха стрибнула потрійним на 14,37 м, і цього вистачило для першого місця. А Денис Юрченко став третім у стрибках із жердиною (5,60 м).

Зміна

      У Белграді завершився ІХ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Серед 49 країн-учасниць українська команда посіла п'яте місце, виборовши 18 медалей (8 золотих, 6 срібних і 4 бронзові). Перед нашою збірною у загальному заліку розташувалися росіяни, британці, італійці й німці.

      Справжньою героїнею стала гімнастка Вікторія Голенкова, яка завоювала п'ять медалей, з них чотири — найвищого гатунку й одне «срібло». В останній день трьома срібними нагородами відзначилися легкоатлети: Ганна Хабіна (метання спису), Дмитро Савицький (штовхання ядра) й Ольга Бібік (800 м). А чемпіонами стали тенісист Артем Яценко і дзюдоїстка Ірина Кіндзерська (категорія до 70 кг).

Футзал

      У новому рейтингу УЄФА збірна України розташувалася на третій позиції (5,433 бала), пропустивши вперед лише італійців (5,600) та іспанців (5,456). За нашою командою ідуть росіяни (4,722) й чехи (4,167).