Інкубатор для малечі

07.07.2007

 

      У рамках реалізації програми «Від лікарні до лікарні» дружина Президента України Катерина Ющенко відвідала Волинське обласне дитяче територіальне медичне об'єднання та обласний перинатальний центр, що діє в обласній дитячій лікарні. Вона подарувала цьому медичному закладу ще один інкубатор для новонароджених, чимало іграшок і повідомила приємну новину: незабаром Волинь отримає новенький реанімобіль, який презентувала подружжю Ющенків корейська фірма під час візиту до Кореї. Коштує такий автомобіль 600 тисяч гривень.

      Головну дитячу лікарню Волині пов'язує з благодійним фондом «Україна-3000» давня і плідна співпраця. Пані Катерина була вражена тим, що зроблено в обласній дитячі лікарні за останні роки щодо надання спеціалізованої допомоги новонародженим. Завдяки діяльності українсько-швейцарської програми «Перинатологія» значно покращилося оснащення неонатальногого центру новітнім обладнанням. Майже на 160 тисяч гривень медичного обладнання отримали дитячі медики Волині і від благодійного фонду «Україна-3000». Невирішеною у Луцьку залишається проблема подальшого будівництва обласного перинатального центру в комплексі з обласною дитячою лікарнею, камінь під фундамент якого заклав ще влітку 2000 року колишній Президент України Леонід Кучма. За сім років спромоглися збудувати фундамент і забити палі. Вартість проекту - 25 мільйонів гривень, однак протягом останніх років держава це будівництво не фінансувала. Пані Катерина пообіцяла посприяти цьому. Але треба активніше залучити до цієї благородної і потрібної справи і місцевий бізнес, і церковні громади.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      У четвер Катерина Ющенко та представники фонду «Україна-3000» також передали Рівненській обласній дитячій лікарні комплект обладнання для штучної вентиляції легенів новонароджених вартістю 150 тисяч гривень. Ця лікарня є учасницею програми фонду «Від лікарні до лікарні». І впродовж 2005-2007 років уже отримала обладнання, медикаменти, а також книги та іграшки на суму 18,5 тисячi гривень. Крім того, деякі фахівці лікарні побували на стажуванні у провідних лікарнях Техасу (США), а в листопаді туди ж поїде чергова група рівненських медиків.