Серед «жерців» - новий чемпіон

07.07.2007
Серед «жерців» - новий чемпіон

Такеру Кобаясі і Джой Честнат (праворуч).

      Цунамі більше не чемпіон. 29-річний японець Такеру Кобаясі на прізвисько Цунамі (а треба було б - Бездонний Шлунок), починаючи з 2001 року, послідовно бив рекорди швидкості поїдання хот-догів. Зокрема, минулого року він за 12 хвилин проковтнув 53 цілих і 3/4 сосиски в тісті. Багато хто кидав виклик худенькому Такеру, який навіть заснував так звану Асоціацію борців із їжею, але перемогти японця не могли. Доки не настало 4 липня - День незалежності США, коли у Нью-Йорку проводять традиційний конкурс серед «жерців хот-догів». І нарешті Кобаясі втратив пальму першості. Мало того - його рекорд побив інший «спортсмен».

      Джой Честнат, 23-річний студент із Каліфорнії, за 12 хвилин у присутності 50 тисяч глядачів устиг поглинути 66 «гарячих собак». Відтак американець на прізвисько Щелепа отримав чемпіонський пояс і приз - 10 тисяч доларів.

      Цікаво, що минулого року він поступився Кобаясі зовсім ненабагато - зжер 52 хот-доги. І цього разу суперники йшли «плече в плече», з'ївши за 11 хвилин по 60 булок. Японець відстав через те, що за тиждень до змагання отримав «спортивну травму» - від тривалих тренувань Такеру заробив артрит щелепи...