«Заразна» плагіаторка

07.07.2007
«Заразна» плагіаторка

Аврiл заспiвала про «найкращу кляту штучку».

      Улюбленицю канадської (і не тільки молоді), талановиту 22-річну співачку Авріл Лавінь звинувачують у плагіаті. Інша канадська виконавиця - Шанталь Кревіазук, яка працює переважно у стилі фолк, - стверджує, що Авріл поцупила кілька її пісень.

      Як повідомляє сайт «Кореспондент», кілька років тому Кревіазук співпрацювала з Лавінь і, зокрема, показала їй свою композицію Contagious («Заразна»). Шанталь хотіла порадитися з успішнішою виконавицею, чи варто запускати цю пісню «в люди». Про те, що їй з цього приводу відповіла Авріл, жінка не розповідає. Але запевняє, що почула свою композицію в новому альбомі Лавінь - уже під назвою The Best Damn Thing («Найкраща клята штука»). «При цьому поруч із назвою пісні не було жодної згадки про моє ім'я, - обурюється Шанталь. - Та за кого та Авріл себе має, щоб отак запросто використовувати пісні інших авторів?!».

      На запитання, чи збирається вона звертатися до суду зі скаргою на «плагіаторку», канадка відповіла обтічно. Мовляв, навіщо ж судитися, треба просто мати совість і таке інше. «Мені достатньо того, що я маю рацію, а бруднити мистецтво судовими розборками, я вважаю, не потрібно», - каже Кревіазук. І додає, що для неї не проблема хоч щодня писати для себе по кілька нових хітів, «а от Лавінь про таке може тільки мріяти».