БАСКЕТБОЛЬНА МОЗАЇКА

14.06.2007

Оголошено склад збірної України

      Головний тренер чоловічої збірної України Віталій Лебединцев назвав список гравців, викликаних для підготовки до відбіркового турніру до чемпіонату Європи, що у вересні відбудеться в Іспанії. Нагадаємо, за останню путівку на Євро-2007 у серпні змагатимуться одразу десять команд.

      Дивує поява серед претендентів на місце у команді дублерів з БК «Київ» — Подоляна, Швеця й Кравцова, яким пан Лебединцев, до речі, один з наставників столичної команди, вирішив надати шанс проявити себе на високому рівні.

      Захисники: Бойко («Миколаїв»), Вільховецький, Коваль (обидва — «Дніпро»), Кольченко («Хімік»), Лебедєв, Буцький (обидва — «Черкаські мавпи»), Подолян («Київ»), Раєвський, Скутельник (обидва — «Азовмаш»). Форварди: І. Кривич, Р. Кривич (обидва — «Сумихімпром»), Гуртовий («Черкаські мавпи»), Дроздов, Швець (обидва — «Київ»), Івшин, Ліщук, Локтіонов, Подорваний (усі — «Азовмаш»), Матюкевич («Дніпро»), Полторацький («Одеса»), Стефанишин («Будівельник»). Центрові: Кравцов, Печеров (обидва — «Київ»), Медведенко («Атланта хоукс», НБА), Фесенко («Черкаські мавпи»).

Зміни на тренерських містках

      Керівництво БК «Київ» домовилося зі словенським фахівцем Томо Махоричем про подовження його повноважень на посту головного тренера команди.

      Тим часом керманичем «Хіміка» став екс-гравець збірної України Дмитро Базелевський, який змінив на цій посаді Жидрунаса Жвінкліса. Литовець залишив Південне через сімейні обставини.

      Тренер збірної України Валентин Берестнєв пішов у відставку з посади керманича МБК «Миколаїв», якому присвятив 12 років. Причиною такого рішення стало незадовільне фінансування команди, що не дозволяє їй прогресувати.

НБА

      Фінал. «Клівленд» — «Сан-Антоніо» — 72:75 (18:16, 20:24, 12:15, 22:20; Джеймс (25) — Паркер (17)). Рахунок серії до чотирьох перемог — 0:3.

      Гості виграли за рахунок більш вдалих дій гравців, які виходили з лави запасних. У «Сперз» «другий ешелон» приніс команді 18 очок, тоді як у «Кавальєрс» — лише 7.