РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.06.2007

154 мільйони пасажирів

      планує перевезти нинішнього літа «Укрзалізниця». Тобто, влітку кожен мешканець України скористається залізницею щонайменше тричі.

3,4 мільйона гривень

      виділить столична влада на ремонтні роботи в Київському зоопарку. На ці гроші відремонтують слоновник, 5 вольєрів (для антилоп, бізонів, верблюдів, зубрів, тапірів), пташник та оранжерею. Також у звіринці відремонтують каналізацію, водо- і теплопостачання.

3144 дитини

      не випустила за кордон Державна прикордонна служба України з початку року. Основна причина — відсутність доручення батьків і недійсність документа для закордонних поїздок. Також за 5 місяців цього року було здійснено п'ять спроб незаконного вивозу дітей за межі України за чужими і підробленими документами.

29910 новобранців

      було призвано на строкову службу в армію в ході призовної кампанії «Весна —2007». Як повідомляє прес-служба Міноборони, з них у лавах Збройних Сил служитимуть 22 тисячі юнаків, що майже на 2,5 тисячі менше, ніж восени минулого року, у внутрішніх військах — 6100, в прикордонній службі — 1000, а в Державній спеціальній службі транспорту — 810 осіб. Проведення призовної кампанії коштувало держбюджету 3,15 мільйона гривень.

Майже 5 тисяч дітей

      в Україні з різних причин не здобувають освіту. Такі дані оприлюднила Генеральна прокуратура України. Як повідомляє прес-служба відомства, найбільше таких дітей у Криму, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Черкаській областях та в Севастополі, де на кінець навчального року без поважних причин не відвідували школи від 100 до 1,5 тисячі учнів.

94 аборти

      на 100 пологів припадає сьогодні в Україні. Для цивілізованої країни, населенню якої доступні методи контрацепції, це дуже високий показник. Хоча кількість абортів за останні 10—20 років суттєво зменшилася. Скажімо, у 1999-му році на 100 пологів припадав 121 аборт, а в 1990-му — 157.

62 засуджених

      помилував Президент України Віктор Ющенко. Серед помилуваних осіб —17 жінок і 45 чоловіків. Загалом iз початку року Президент України підписав 5 указів про помилування 449 осіб.

51,4% українців

      не підтримують ідею демонтажу пам'ятників, якi встановленi за радянської влади. Такі дані опитування, проведеного «Українським демократичним колом», оприлюднив заступник голови ВР Микола Томенко. І тільки 11,3% респондентів виступають за демонтаж радянських пам'ятників.

7 швейцарських трамваїв

      запущено в експлуатацію у Вінниці. Їх місту подарував Цюріх. До цього транспорту городянам доведеться звикати, оскільки швейцарські трамваї оснащені кнопками, які потрібно буде натискати пасажирам при зупинці трамваю для того, щоб вийти або зайти у вагон.

Лише 5% посівів

      застраховані на сьогодні аграріями. Про це УНІАНу повідомила начальник управління страхування майнових ризиків СК «PZU Україна» Ганна Морозова. А отже, отримати страхову компенсацію за завдані посухою збитки зможуть лише окремі господарства.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>