За українське майбутнє — партнерським кулаком!

06.06.2007

      Як відомо, проект, організований Благодійною організацією «Фонд братів Кличків» за підтримки компанії «Кока-Кола Україна», стартував ще в 2005 році. Його головною метою є зниження послаблення здоров'я та захворюваності серед молоді. Для цього організатори розробили стратегію, метою якої стало створення на території нашої країни умов для спільного родинного дозвілля шляхом зведення в різних містечках та селах дитячих майданчиків.

      Тільки упродовж 2005—2006 років дітлахи Києва, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Одеси та Львова отримали майданчики для дозвілля та спорту. Загалом же було збудовано 35 таких майданчиків площею 200 квадратних метрів кожний. Майданчики відповідають сучасним екологічним вимогам, вимогам правил безпеки, а також вирізняються спеціально підібраним яскравим дизайном.

      Цього року організатори проекту пішли далі — оголосили конкурс і дали можливість безпосередньо дітям узяти участь в облаштуванні їхніх двориків: дітям було запропоновано написати листа, у якому вони мали аргументовано довести необхідність побудови спортивного майданчика саме в їхньому місті. Як зізнавалися під час прес-конференції самі організатори, конкурс отримав значно більший резонанс, аніж вони передбачали. За півтора місяця до комісії надійшли понад 600 листів-звернень від дітей із різних куточків України. Отже, обирати довелося у декілька етапів. Таким чином, цього року підлітки ще 15 населених пунктів iз різних куточків нашої держави зможуть вести активний спосіб життя, що, цілком ймовірно, може уберегти багатьох із них від безлічі небезпек дитячого сьогодення.

       «Мені надзвичайно приємно відзначити, що сьогодні в Україні є дуже багато людей, які не просто вміють заробляти і заробляють гроші, а й відгукуються на заклики допомогти дітям, — сказав під час оголошення результатів Віталій Кличко. — Я сам починав свою кар'єру саме зі здорового способу життя і знаю: якщо в дитини немає альтернативи, немає можливості загартовуватися і займатися спортом, її чекає те, з чим ми стільки боремося — вулиця, цигарки, наркотики, алкоголь. Тому я щасливий бути корисним майбутньому нашої держави. Адже такі проблеми, як загроза здоровому розвитку дитини, слід вирішувати до їх появи. Особлива подяка нашим партнерам — компанії «Кока-Кола Україна», яка підтримує і відгукується на наші ініціативи».

      Перший майданчик цього року буде зведено в Запоріжжі вже у червні. За словами Віце-президента зi зв'язків з громадськістю групи Євразія, компанії «Кока-Кола» Соні Соутус, найважче було читати саме дитячі прохання у листах. Тому вона подякувала всім за участь і допомогу, пообіцявши, що листи, на які не було дано відповіді, все одно в майбутньому розглянуть. «Участь у такому прекрасному та корисному проекті є великою честю для компанії «Кока-Кола». Цього року так символічно збіглося, що ми працюємо на ринку України 15 років і саме стільки майданчиків запланували збудувати. За цей час цінності українців стали нам близькими і важливими. Здоров'я підростаючого покоління не може нас не хвилювати, тому ми щасливі співпрацювати з Благодійною організацією «Фонд братів Кличків» і підтримувати будівництво спортивних майданчиків. Ми співпрацюємо з багатьма фондами по всьому світу, однак вважаю за велику честь бути партнерами і робити добру справу спільно з всесвітньо відомими боксерами».