Компенсація за брехню про схуднення

19.05.2007
Компенсація за брехню про схуднення

Уїнслет не худорба, і їй це подобається.

      Людині дуже складно жити в суспільстві, якщо вона категорично відмовляється приймати його правила. Важко й знаменитостям, які вперто заперечують «гламурні» закони шоу-бізнесу. Адже якщо до «звичайного дивака» в середовищі «пересічних людей» ще можна звикнути, то зірки приречені постійно бути в центрі уваги. Так, як британська акторка з «Титаніка» Кейт Уїнслет, яка вже просто казиться від того, що ніхто не вірить у її небажання... худнути. А й справді, ну як можна бути задоволеною своїми пишними формами у світі, де ідеалом краси вважається виснажена фігурка а ля топ-модель?

      Спершу Кейт щиро намагалася переконати публіку, і насамперед журналістів, у тому, що жіночна й трохи повненька фігура її цілком влаштовує, а отже, дієти їй не потрібні. Марно. Актрису й надалі вперто намагалися «підловити» на потаємних спробах схуднути. Зрештою, Уїнслет це так розлютило, що вона почала судитися з виданнями, які розповсюджували «качки» з цього приводу. Днями кінозірка виграла черговий такий суд: журнал «Грація» був змушений виплатити їй 3 тисячі фунтів (тобто майже 6 тисяч доларів) за наклеп. Наклеп полягав у замітці про те, що Кейт нібито відвідувала дієтолога. Тоді як насправді апетитна британка ходила до лікаря, щоб проконсультуватися щодо болю у шиї.

      Отримавши від журналу компенсацію за моральні збитки, Кейт була дуже задоволена. Сума, звісно, скромна, але ж головне — встановити справедливість. Аби ще раз продемонструвати своє ставлення до схуднень і дієт, Уїнслет одразу ж перерахувала ці кошти на рахунок фонду допомоги людям, які страждають від розладів травлення, спричинених бажанням схуднути.

      Речник фонду заявив, що особливо приємно отримати пожертву саме від Кейт, яка є чудовим прикладом і підтримкою для багатьох жінок, що стали жертвами сучасних уявлень про красу. А задоволена актриса зізналася, що в неї вдома діє табу на глянцеві журнали, які пропагують культ худющих моделей як ідеалу жіночої вроди. За словами Кейт, вона понад усе не хоче, аби такі видання формували смаки її шестирічної доньки.

      Цікаво, що Уїнслет сказала це в інтерв'ю... британському глянцевому журналу «Мері Клер».