Плавці поїдуть тренуватися до Дніпропетровська?

19.05.2007

      Як це не парадоксально, з огляду на високі досягнення українських плавців, але ситуація зі спорудами для тренувань майстрів водних доріжок в нашій країні наразі виглядає не надто привабливо. Не дарма ж більшість із провідних вітчизняних водників готуються до стартів за кордоном. Один із кроків щодо усунення цього «непорозуміння» збираються зробити в Дніпропетровську.

      Принаймні віце-президент федерації плавання України й одночасно директор комплексу спортивних споруд клубу «Метеор» Дмитро Качуровський заявив, що місцевий басейн найближчим часом стане не просто гідним місцем для тренувань, а й центром науки та педагогіки олімпійського та паралімпійського спорту. Тут же збираються створити бази для збірних із плавання та стрибків у воду і центр підготовки й підвищення кваліфікації тренерів і спортивних керівників. Не збираються обходити стороною й популяризацію плавання серед дітей, які також матимуть змогу займатися в «Метеорі».

      Наразі триває реконструкція басейну, яка, втім, тягнеться аж з 1 квітня 2003 року. Проте після візиту до Дніпропетровська міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Віктора Коржа в цій тривалій епопеї, схоже, намітилися зміни, й оновлений басейн запланували відкрити вже 1 жовтня цього року. Профільне міністерство фінансує реконструкцію, а відомий завод «Південмаш» опікується утриманням гігантського комплексу. В будівлі замінено дах і вітражі, створено систему автономного опалення й кондиціонування повітря. Ванну басейну зроблено з переливними бортами та донною роздачею води, що дозволяє більш якісно дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог. А табло обладнали сучасною електронною системою фіксації часу швейцарської фірми «Омега».

      До попередньої площі об'єкта добудовано 3000 кв. метрів, що дозволило розташувати там зали загальної та спеціальної фізичної підготовки, медико-відновлювальний та науково-методичний центри. До існуючих двох дитячих басейнів додався ще один.

      Для запуску залишилося завершити лише низку опоряджувальних робіт.