«Він любив ходити пішки...»

16.05.2007
«Він любив ходити пішки...»

«Рейвах» на Садовiй.

      На місці резонансної ДТП у вівторок вранці зібралося не лише чимало роззяв, а й журналістів провідних ЗМІ та міліцейських керівників. Ще б пак! Адже близько 9.30 авто «Нісан-Альмера» блакитного кольору збило на розі вулиць Інститутської та Садової не простого перехожого, а відомого нардепа Григорія Омельченка.

      Слід зазначити, що ДТП сталася у відомому владному трикутнику: пан Омельченко саме вийшов з будівлі комітетів ВР на Садовій, навпроти — розташований будинок уряду, зовсім поруч i вулиця Банкова із секретаріатом Президента. Свідки кажуть, що Григорій Омелянович саме переходив вулицю Інститутську по пішохідній «зебрі», коли стався наїзд. Від удару неймовірної сили депутат злетів у повітря, його речі — сумка та мобільний телефон — розлетілися у різні боки на велику відстань. Депутат перевернувся в повітрі і впав на асфальт.

      Перехожі, що підбігли до потерпілого, перевернули його обличчям догори — чоловік стікав кров'ю. Люди одразу впізнали Омельченка, який не подавав ознак життя. Невдовзі приїхала карета «швидкої допомоги», і коли лікарі надавали Омельченку першу допомогу — він заворушився, повідомляє «Оглядач». З травмами середньої тяжкості (перелом ноги та травма голови) потерпілого БЮТівця було доставлено до лікарні швидкої допомоги. Він перебував у шоковому стані. Лікарі кажуть, що його життю нічого не загрожує, але вiн перебував у непритомному станi.

      Перша інформація про те, що водій іномарки нібито втік із місця ДТП, згодом не підтвердилася. Насправді молодик, який керував «Нісаном», таки підійшов до збитого ним перехожого. Невдовзі експерти почали розслідувати інцидент, на Інститутській зібралося чимало керівникiв столичної міліції, ДАІ й навіть із самого МВС. Зокрема, місце ДТП «відпрацював» і заступник міністра Василь Фатхутдінов. Згодом керівник Департаменту зв'язків із громадськістю МВС Костянтин Стогній буквально біля «Нісану» із вм'ятиною на правому боці повідомив журналістам, що водій, який наїхав на Омельченка, вже дає свідчення співробітникам міліції. Втім ще раніше журналістам вдалося й самим почути свідчення водія.

      «Я зупинив автомобіль і побіг допомагати потерпілому. Я підійшов до потерпілого, він лежав в семи-восьми метрах від пішохідного переходу, — зазначав 26-річний молодик. — Потерпілий переходив дорогу зі сторони вулиці Садової зліва праворуч. Iмовірно, він вийшов з-за машини, яка їхала мені назустріч, тому я його і не побачив».

      Натомiсть у ЦГЗ столичної міліції повідомляють, що депутата було збито на нерегульованому пішохідному переході. Правоохоронці зазначають, що хоча світлофор i не працював, але водій був зобов'язаний пропустити пішохода на «зебрі». До речі, оформлення ДТП тривало трохи більш, як годину, «Нісан» евакуатором забрали на штрафмайданчик. Костянтин Стогній переконаний, що Омельченка збили ненавмисно й про замах не йдеться.

      «На вигляд водій тверезий, але ми, звичайно, проведемо експертизи на вміст алкоголю й наркотичних речовин у його крові. Мені важко сказати, чи перевищував він швидкість, але в мене таке відчуття, що він не бачив, як збив людину, а вже потім відчув це», — каже пан Стогній.

      А от один із міліціонерів, який чергував на місці ДТП із самого ранку, так охарактеризував водія «Нісана», звітуючи керівництву: «Хлопець молодий, киянин, не блатний. Машина звичайна. Він ще пригальмовував і був тверезий». Водночас на багатьох форумах інтернет-сайтів відвідувачі вчора жваво обговорювали цей наїзд. Зокрема, писали й про те, що Омельченко любив ходити пішки i його завжди могли побачити прості перехожі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>